Algerie i grønt, rødt og hvitt!

Fotballfeberen er her igjen. Et deilig tilbakefall av glede, håp og lykkehormoner. For få måneder siden pågikk det en kald krig av supporteropprustning mellom Egypt og Algerie; gater, hus og offentlige bygninger var dekket av flagg, hvert andre menneske gikk i fotballdrakter eller gensere med fotballsitater, avisene var alle erobret av fotballnytt og landet pyntet i grønt, rødt og hvitt. Flere malte også store flagg på husveggene, til og med bilene ble malt. Alt folk snakket om var den siste kampen! Dette pågikk under VM kvalifisering. Algerie slo Egypt på hjemmebane, Egypt tok igjen innen for sine grenser for så å bli knust av Algerie igjen på nøytral jord. 
Nok en gang er opprustningen igang. Algerie kom videre til VM og har nå nådd kvartfinalen i Afrikamesterskapet. I kveld spiller vi mot Elfenbenskysten. Stemninga er på topp! Studentbussene som frakter akademikerne rundt om i landet ble omgjort til noe nærliggende norske russebusser natt til 17. mai. I butikker, på gata, på universitet og skoler, over alt er det ett tema som er i fokus: fotball. Hvem skal spille? Hvem skal ikke? Spådommer og ønsker strømmer på. Pessimister er i undertall, de fleste har troen på Fennekene. 


Et bilde av studentbussene som kunne vært tatt i dag.

Mange sier fotball er religion. Min oppfatning er en annen. Her er fotball drivstoff til nasjonalisme, samhold og håp. For få år siden ville disse ambisiøse og nasjonalistiske sjelene ikke blunket for en mulighet til å forsøke å svømme seg over til et fattig liv i Europa. Nå lyder karkabouene annerledes, Algerie, vi ELSKER deg!. Det er ikke lenge siden borgerkrigen, og selv etter myndighetene erklærte den over har grupper vært i konflikt. Nå går vi alle under samme flagg. Vi er alle algeriere. Vi går alle under samme flagg, berber, araber, fra nord, sør, øst, eller vest. Kanskje er ikke landet fri for vold og korrupsjon, men som en ung og pratsom algerier her om dagen understreket, vi supporter flagget- folket!.

Vi håper, ber og lengter! Måtte de Grønne bringe oss enda en seier!                                          

ONE TWO THREE! VIVA L'ALGERIE!! 


7 kommentarer

Kristin

24.01.2010 kl.20:14

Så bra at fotball kan være noe mer enn bare underholdning da ^^ Får håpe samholdet holder seg når VM er over og :)

Så bra trafikksikkerhet dere har der i Algerie :p

African Queen

24.01.2010 kl.23:22

Hahaaa! Æsj, hvem bryr seg om trafikksikkerhet?? VI VANT!!!

mamma

25.01.2010 kl.07:07

Mitt Algeriske hjerte banker å banker. Umulig å ikke elske dette landet!

The Teller

25.01.2010 kl.15:43

Nei nei nei, fotball er HUFF.

Frode

16.02.2010 kl.00:59

og det faktum at jeg til overraskende stadighet er innlogget forteller deg hva?

Kristin

01.03.2010 kl.14:18

På tide å oppdatere her, Silje. Må da skje noe mer spennende enn fotball i Algerie? ;p

mooremiri

20.04.2010 kl.12:47

ONE TWO THREE! VIVA L'ALGERIE!! <3

elsker landet mitt<3

Skriv en ny kommentar

hits