en grønn oppfordring

Jeg får invitasjoner på facebook til grupper og events som oppfordrer meg til slukking av lyset mellom klokken 20:30-21:30 for miljøet. Dette har jeg ingen planer om å gjøre. Jeg er nemlig singel. Neida, det er ikke derfor. Ikke fordi jeg driter i miljøet heller, noe jeg egentlig gjør. Ikke bokstavelig talt, allikevel ikke så langt unna. Men så spiser jeg mye fiber, og da skal det vel fæcesen være økologisk?! Boikottinga mi av oppfordringen har likevel ikke noe med enden av fordøyelsessystemet å gjøre. Jeg skal nemlig lese. Jeg har sluttet meg til en nokså seriøs og, forhåpentligvis, suksessfull leseplan som jeg har tegnet helt selv. Det innebærer at jeg leser hver kveld og utover natta. Det er da jeg konsentrerer meg best, når det er mørkt ute og stjernene er stille. Men dette betyr ikke at jeg dytter miljøet til side! Å nei! Jeg har nemlig laget meg min egen lille liste over hva jeg kan gjøre for forbedring av Moder Jords helse:


- Skru av PCn med mindre det på skjermen er skolerelatert, nyhetsrelatert, kan kalles sosialisering, underholding eller tidsfordriv.


- Unngå å kaste søppel


- Kle meg i grønt


- Beholde min økologiske innretning av frittgående hybelkaniner (da sparer jeg jo vaskevann, kjemikalie fyllt GRØNNsåpe(noe så ironisk!) og støvsugerstrøm)


- Fylle ei flaske med vann før jeg går ut om morgenen i stedet for å kjøpe ei ny flaske (det er ikke organisert noe system av panting av flasker her)


- La vær å kjøre bil til jobb (i og med at jeg verken er i besittelse av bil eller jobb), noe jeg oppfordrer The Teller å følge, siden hun nettopp har fått seg ny bil.


- Dusje i ei balje (har ikke badekar) slik at jeg kan vøte håret og skylle ut shampooen med samme vann. Og evt bevare vannet til dagen etter for så å bruke det igjen. Koker jeg vannet dør jo bakteriene óg, eller hur?


- Skrape fryseskapet og sende isen til alle de hotte pingvinene.


- Gi et tre en klem.

treehuggerJeg oppfordrer, however, dere å skru av det hersens lyset, spesielt dere med partner. Husk å blås ut lysene, husbrann er ikke heldig.

grnn er en tff farge

4 kommentarer

Tore Remi

28.03.2009 kl.20:18

will do... men det skal innlemmes noen freshe duppeditter. hehe... jeg lever så grønt jeg føler jeg kan... reiser kollektivt, sparer oppvarming (blir varmet opp av andre) slukker lysa, resirkulerer og adopterer planter. hehe... og jeg GÅR til jobben.

AdibaSistah ©

28.03.2009 kl.20:41

jeg skal også gi klem til trær ;)og grønn ER en tøff farge :D

The Teller

30.03.2009 kl.11:14

Hehe, jeg bruker sjelden lys egentlig da jeg er veldig glad i kubbelysene. Så egentlig er jeg alt for flink allerede. Jeg tar aldri bilen til jobb. Jeg sykler med min tøffe DBS-sykkel med kurv. Jeg liker også å ta benene fatt og gå. Jeg bor jo bare 1,2 km fra jobben, men for å få litt trim så går jeg faktisk omvei hver dag på 4 km.DET er vel sprekt vel.Jeg har også miljøpose i veska mi og er nesten helt perfekt.Eller nei, jeg har ikke gitt et tre en klem på lenge.DET skal jeg se og få gjort så raskt som bare det.

Vero

01.04.2009 kl.23:23

Hahaha morsomme "miljøtiltak" men jeg syns alikevell su skulle deltatt på Earth hour

Skriv en ny kommentar

hits