Knærsjt

The Teller sa det hadde vært knærsjt å vite om min hjerneaktivitet som nåring. Jeg eier ikke evnen å motstå en sjanse til å snakke om meg selv. Så jeg hermer! Etter The Teller, som selv hermet. Å herme er litt gøy.

For ti år siden hadde jeg nettopp lært å snakke østlending uten for mye nordnorsk aksent. Jeg brukte grå kanintøfler på skolen, jobba med et psosjekt om steinalderen og hadde verdens verste bergenser til lærer. Lillesøster nummer to var akkurat født, og jeg trodde fortsatt bestefar ville komme tilbake. Jeg fobannet enhver skobutikk som ikke hadde joggesko med blinkelys i min størrelse, og gikk kun i joggedress og snekkerbukse. Tar jeg ikke helt feil var dette året jeg tok saksa og klippet av den lange fletta som hang nedover ryggen også.


Om ti år er jeg ferdig med utdannelsen og jobber med et digert prosjekt sammen med århundrets største psykologer. Jeg har allerede gitt ut en viktig bok om hvordan hukommelsen bevarer inntrykk, i tillegg til en bok/diktsamling under psaudonym. Eller så er jeg hjemmeværende husmor, snakker nynorsk og baker boller.


For fem år siden var jeg fjorten, helt ute av styring og kraftig hormonell. Jeg gikk med for lange olabukser med altfor lavt liv og nektet å bruke jakke. Jeg hadde hatt godt av noen sminketips, og skjønner ikke at ingen noen gang tok intinativ til det. CD-spilleren stod konstant på full guffe og spilte Linkin Park, Tupac, Eminem, 50 cent og Green Day. Jeg skulka fransktimene for å stå ute i skogen å fryse, tigget penger av mamma og lunchen min bestod av en halv liter juice og en bolle. Rosa var fælt og alt mamma synes var galt var rett.


For ett år siden leste jeg som en hest til eksamen mens jeg gledet meg som ei ku til russebuksa skulle på. Jeg lå og grillet i sola for å få litt farge før det bar nordover til Noreg. Jeg fikk en farfar, en farfar-kone, tre tanter og tre onkler. Jeg trodde fortsatt jeg var immun mot forelskelse.


Om ett år blir jeg snart 21. Da er jeg voksen og kan jeg lage mat . Jeg bor fortsatt hjemme, har sertifikat, bil og masse nye bøker. Jeg kan både skriftlig og muntlig fransk og arabisk, eller i alle fall nesten. Jeg er en kløpper i magedansing! Også har jeg nok skaffet meg en større skohylle.


For en uke siden var jeg på stranda. Jeg laget et pent sandslott og pyntet det med skjell, steiner og glassbrott. Jeg flørtet med en levende bamse på tivoli, shoppa to par nye sko, lagde meg en leseplan (som jeg faktisk følger) og fant ut at Algerie lager en sjokolade ved navn Cheba som smaker nøyaktig det samme som krokanrull! Jeg er lykkelig.


Om en uke sender jeg inn oppgaven min, pakker bort alle vinterklærne, stapper kosedyret Kosen i vaskemaskinen (han stinker sikkel og gammelt bomull) og vasker rundt. Dessuten må jeg skaffe meg oversikt over presidentkandidatene og slikt, jeg skal nemlig være med å leke demokarti! :D


For en dag siden sov jeg fortsatt. Jeg drømte at jeg var sammen med en venn bak slottet og lagde snømann. Så fikk jeg en impuls av en idé (i drømmen altså)og tråkket Vi Elsker Kongen i snøen. Selvfølgelig så Kongen dette, og inviterte min venn og meg inn på ettermiddagste. Vi fikk låne fine kanintøfler med antigli.


Om en dag spiser jeg lunch hos farfar. Vi drikker rødbrus til maten og spiser frukt til dessert. Senere drar vi ut og ser på eslene og plukker blomster.


For en time siden hadde jeg nettopp stått opp, jeg hadde søvn i øya og dårlig ånde. Også skrev jeg en melding.


Om en time er jeg ikke lenger sulten. Da har jeg spist litt for mye av lasagnen som nå står i ovnen. Jeg gleder meg. Lasagne er godt  :)

3 kommentarer

The Teller

27.03.2009 kl.14:23

Så bra!Jeg hadde helt glemt at jeg hadde en snekkerbukseperiode jeg også. Grøss.Kreppa hår, snekkebukse OG amerikasokker som buksebena var stappet ned i!Jeg er glad ikke alle hadde kamera på mobilene sine på 80-tallet.

The Teller

27.03.2009 kl.15:45

Så bra!Jeg hadde helt glemt at jeg hadde en snekkerbukseperiode jeg også. Grøss.Kreppa hår, snekkebukse OG amerikasokker som buksebena var stappet ned i!Jeg er glad ikke alle hadde kamera på mobilene sine på 80-tallet.

Diddilicious

16.06.2009 kl.13:15

så koselig skrevet, vennen:*

Skriv en ny kommentar

hits