Godt Nyttår

Kvalmen holder meg hardt om magen. Mannen har fulgt meg ned i den kalde kjelleren vår. Jeg pleier å gå ned hit når jeg vil være alene. Jeg vil være alene nå, men han er her. Jeg kan ikke be ham gå, han er mammas gjest. Mamma er oppe med de andre gjestene. De drikker voksenbrus og danser. De ler masse. Mamma ler høyt sammen med gjestene. Magen kaster latterkuler opp gjennom halsen og ut i rommet, noen når helt ned hit. Det er mørkt her nede, men ikke for mørkt, lyset fra stua skinner ned gjennom glippene i trappa. Det hvite ansiktet til mammas gjest skinner også. Han smiler. Barten smiler. Han smiler ikke snilt, ikke slik mamma gjør. Han smiler bare. Han kommer nærmere sofaen der jeg sitter. Setter seg ved siden av meg. Han sitter der en stund. Uten å si noe Jeg sier ikke noe jeg heller. Jeg skulle ønske han ikke kom. Han skulle holdt seg oppe sammen med mamma, og drukket voksenbrus som de andre. Bare holdt seg borte fra kjelleren. Min kjeller.
Mannen har to flasker i hendene; en halvfull flaske med julebrus og en med noe annet. Jeg tør ikke se ham i ansiktet. Han kommer nærmere, så dytter han flaska med julebrus mot meg. Her, du liker brus ikkesant? Han ser på meg smilende. Han er ikke fremmed, han er mammas gjest. Brusen smaker rart. Det brenner bakerst i halsen. Bare drikk du, vesla. Jeg drikker videre. Fort, da smaker jeg ikke så mye. Oppe hører jeg latter. Latteren skal visst aldri ta slutt i kveld. Kjelleren er ennå mørk. Vi sitter litt til. Ingen av oss sier noe. Magen blir lettere, men fortsatt kvalm. Lydene av latter og musikk er litt lenger unna nå. Mammas gjest er litt nærmere. Jeg kan høre den tunge pusten hans. Kjelleren er ikke lenger så kald. En hånd stryker meg forsiktig på leggen. Jeg kjenner kulden komme tilbake, den kommer innenfra. En redd kulde. Hånda fortsetter å stryke meg oppover låret. Jeg snur hodet mot veggen, bort fra det hvite smilet. Silkekjolen min blir sakte løftet opp, enda en hånd kommer til. Jeg biter meg hardt i tunga og presser tårene tilbake. Hendene er harde og vonde. Han vil ikke slippe! Et lydløst rop etter hjelp farer gjennom meg, men det når aldri ut. Mørket dekker til tårene jeg ikke klarer å stoppe. Oppe hører jeg mamma le. Musikken er på full guffe. En masse av stemmer synger høyt til Maxi Priests reggaeverson av Cat Stevens Wild World:

 

Oh, baby, baby, it's a wild world
It's hard to get by just upon a smile
Oh, baby, baby, it's a wild world
and I'll always remember you like a child, girl

11 kommentarer

yordanos

31.12.2008 kl.20:38

Godt Nyttår! :)

Sandra L

31.12.2008 kl.20:40

kjempebra historie , du som skrev den ? Godt nyttår :D

smile

31.12.2008 kl.20:42

Godt nyttår :)Du er flink til å skrive ..

African Queen

31.12.2008 kl.20:47

Takk til dere alle :) Ja, historien er min.

Linn Elisabeth

31.12.2008 kl.21:03

Huff, det var trist å lese jo! Fælt når barn blir utsatt for slike ting :(Ønsker deg en fin nyttårsfeiring! Måtte alle dine håp og drømmer for 2009 bli oppfyllt!!STOR nyttårsklem fra Linn <3

Diddilicious:)

31.12.2008 kl.23:06

wow.. fikk frysninger og magen vrengte seg.. forferdelig:(men flink er du!Godt nytt år, kjære <3

Sick Susie

01.01.2009 kl.13:04

Nå var du utrolig tøff! Å dele en slik historie er ikke lett uansett hvor anonym man er for man må gjennomleve det igjen når man skriver... Jeg føler utrolig mye med deg. Du skulle aldri opplevd noe slik - det er ikke rettferdig!Men du skriver godt da :-)Godt nytt år til deg :-)

fredrikke

01.01.2009 kl.18:04

godt nytt år til deg også.hadde du det fint?vi har faktisk laget demo ;D/fredrikke

Birgitte

01.01.2009 kl.19:15

Åh, takk=) Det er gøy å ta bilder! GOdt nyttår til deg også! :)

Tore Remi

02.01.2009 kl.10:38

Godt nytt år... brutal historie fantastisk formidlet.

Nilei Kattarina Stankoviæ

27.04.2009 kl.18:22

Du har et skrivetalent, virkelig. Så trist når sånne ting skjer..Litt sent å komme med "godt nyttår" hehe xDCat Stevens er en bra artist, og Wild World er bra. Har ikke hørt reggae-versjonen, men jeg får vel høre på den engang :))

Skriv en ny kommentar

hits