Bare enda et innlegg

Mens jeg sitter her på en søndags morgen, den fjerde søndagen i advent, med ei mugge av en kaffekopp fyllt med Nestle pulverkaffe og nesten varmt vann, kommer jeg på hva søndager egentlig er til. Nemlig til å se tilbake på uka som var og planlegge uka som kommer. Å planlegge er jo praktisk nok, men å se tilbake er så mye morsommere. Det har seg nemlig slik at de planlagte begivenheter ikke alltid holder ord, og de virkelige minnene kan aldri planlegges. De bare titter frem, der du minst forventer dem, og graver seg en lun plass i både minnet og hjertet.


Minner må modnes, et minne er ei et minne før situasjonen sees på avstand. På lang avstand.

Derfor har jeg ikke minner fra forrige uke. Likevel følte jeg en form for nostalgi hver gang mamma flakset fram og tilbake omkring i huset på leting etter den stoooore kofferten med vinterklær. Jeg klarer ikke sette fingeren på hvem det var jeg assosierte det med, men det kan også være det samme. Hendelser i hverdagen blir vel sett utifra assosiasjoner, minner og erfaring man har, kanskje var det derfor jeg lo hysterisk av dette fortvilte mennesket, mens min far gjorde sitt beste med å holde irritasjonen inne og i stedet beholde en fasade av medlidenhet.


Det har seg så at jeg ikke er noe flink til å svømme, jeg er redd havet og enda mer redd for å drukne. Det eneste som lokker meg nær de overfyllte strender er brunfargen. Nå har jeg ferie, i teorien. Jeg har ingen obligatoriske timer, men en haug av lesning og innleveringer. Skole har jeg alltid likt, men det er vel slik at ?every rose has its thorn?. Med skole følger innleveringer og disse fordømte innleveringsfristene! Det er sistnevnte jeg kommer dårligst ut med. Vi ser ikke ut til å ha noen forståelse eller toleranse for hverandre. Det fantastiske med nettstudier er at det er jeg, O?Store Meg, som bestemmer når fristene skal stå. På denne måten slipper jeg å drukne i innleveringer som et resultat av kunnskapens fristende farge.


Trodde jeg? Eksamen står til neste jul om jeg er ferdig eller ikke. Bare å dra meg selv baklengs gjennom fulekassa, klikke meg inn på skriveprogrammet og pusse tastene. Nå det skrives!


Imens kan jo dere beundre den aldeles fabelaktige marsipankaka jeg, med søsken, mamma og tante, rørte sammen (eller, det var mamma som rørte den sammen, vi andre pynta). Legg merke til den makeløse marsipangrisen i rosa. Kronen på verket sier nå jeg!

marsipanens bl strmper 040


---------

Toppen av kransekaka:

marsipanens bl strmper 052


Har DU det bra i dag?7 kommentarer

Chalten

21.12.2008 kl.12:58

er det en gris?

African Queen

21.12.2008 kl.13:55

Fashken heller! E du blind på bægge øyan?! Ser du ikke hele grisn?!

S

21.12.2008 kl.14:59

God morgen god morgen morgenfugl!Håper du har det bra! Jeg har det supert! Er jo ikke så langt fra deg nå! ;pHar Karima kommet ennå??

Tore Remi aka Filosofaen

21.12.2008 kl.15:28

Pen kake... Jeg har det godt. Jeg har litt nerver enda, men det er overkommelig. Var ute på fredag. Som regel kommer ikke nervene av at jeg har gjort noe dumt, men av at jeg sier så mye rart. Som jeg ellers ikke sier. Befriende, kanskje, men også litt flaut. Derfor er det mye tryggere å skrive. Syntes jeg. Jeg hadde en kanskje liten diskusjon med meg selv på bloggen til Frode, noe som virket en smule forvirrende når jeg kikket på det i dag. Derfor er det også litt flaut. Mest av alt føler jeg meg rar, men det er bare en følelse og forsvinner som regel fort.

The Teller

22.12.2008 kl.08:11

Jeg har det fantastisk i dag bortsett fra at jeg er støl, blakk og sugen på ferie.Ha et fantastisk godt nytt år.:-D

Tove

22.12.2008 kl.23:51

Jeg fikk nesten ikke med meg noe første gangen jeg leste igjennom innlegget jeg fordi du fikk meg til å tenke på hva "søndagen egentlig er til".... o_O Jeg tenkte på uka som har vært og uka som kommer ... og på hvor lite jeg egentlig har gjort og kommer til å gjøre. Men er deilig med fri og slippe å tenke på jobbing fremover. Flytte til Norge etter nyttår og bare nyte livet i en måned eller to til jeg er veldig lei av å være hjemme hos mor og far. hehe! Du er så heldi som studerer og GJØR noe... for jeg vet jo ikke helt om jeg skal studere eller jobbe videre. Det er også det jeg skal finne ut når jeg kommer hjem da... menmen! Lykke til med ditt hvertfall!Og takk for gode ord både på bloggen og facern! Betyr mye for meg skal du vite! Det var en liten hit in the face at odds-folka har så lite tro på meg og de må da ha sett stricktly på utseendet og ikke mer enn det.... Men jeg håper folk bare stemmer masse uansett!

Frode

23.12.2008 kl.11:13

Du er kul, du.

Skriv en ny kommentar

hits