Regn regn kom til meg...

Det er tredje søndag. Årstidsoversikten i Portveien 2 ville vist vinter, her hinter været heller mot høst. Grå himmel, røde blader på drueplantene og gule visne palmeblader på bakken. Og regn. Nå har det regnet uten stopp i et par dager. Det er ikke så uvanlig i grunn. Forrige uke var jeg på et seminar som ble holdt av to engelske bestemødre, de klagde svært på alt regnet de hadde reist ifra. Jeg liker regn, har alltid gjort det. Regn vasker liksom bort alt det onde. Høstregnet vasker vekk alle feil, tabber, skuffelser og sorger sommersola for lenge har skygget over. Nå skal alt bort. Alt skal vaskes, renses og strippes for ubehag. Underhuden på hver stein skal fram. Det er av denne grunnen jeg liker regnet; alt blir så ærlig. Tåken får fram sannheten, den nakne sannheten. Uten snikksnakk, rasteplasser og omkjøring.

hst og amatrfotografi2 181

Jeg liker å stå ute i regnet, under en diger paraply, med gummistøvler og regnfrakk. Bare lytte til dråpene som slipper seg ned på det vanntette materialet. Bare stå der og tenke, på alt eller ingen ting. Verden kan falle sammen og tilintetgjøres eller vokse seg til et paradis, jeg vil ikke merke noe. Ikke når jeg står alene i min egen verden, under min paraply. Ikke når velferd, behag og lykke renner over meg.


Jeg liker også å sitte inne når det regner. Tenne lys, finne fram varm sjokolade eller kaffe, sette meg i senga foran vinduet med et ullteppe langt oppover ørene, og skrive. Det er da, nå, som regnet banker på ruta og hvisker ideer og skriftlige gullkorn inn i øret på meg at jeg skriver best. Jeg kan la vanndråpene kommunisere direkte med fingrene og koble hjernen ut. Regndråper av inspirasjon, stimulans og åpenbaring.


Aller mest liker jeg å stå ute. Uten paraply, uten støvler, uten regnfrakk. La visdom, drømmer og ambisjoner som Gud sender ned til oss fukte seg i håret, trenge seg gjennom klærne. Jeg vil stå der i våte sko av forstand og se opp mot himmelen. Med regndråpenes vask blir jeg klarsynt. Verden får påfyll av det gode. Jorda suger til seg drømmer den skal drømme om i vinter, trærne lagrer ambisjoner om frukt og liv, et kveldsbad. Jeg vil stå der, avdekt og tillitsfull. En evig trygghet til regnets kraft.


Huset vårt står i velferd, åpenbaring og tiltro. Inspirasjonen og lykke fosser inn. Over dørstokken, gjennom sprekker i veggene og under vinduet presser drømmer seg inn. Det drypper visdom og ambisjoner fra tak og taklamper. Jeg sitter i senga og ser ned på oversvømmelsen; klær, møbler, ledninger, sko og bøker drukner i lykke. Det er vann over alt.. Hadde nå bare den fordømte forstanden holdt seg ute!


Liker du regn?

11 kommentarer

LINNKRISTIN.COM

14.12.2008 kl.22:49

Likte bloggen din, den var søt ! :) Det er konkurranser på bloggen min ( www.jente.blogg.no ) Man kan vinne 2 billetter til N.Y ,iphone 3g, htc telefon,sex and the city pakken, gavekort på 2000kr.Det er helt gratis å melde seg på :)

AdibaSistah ©

14.12.2008 kl.22:50

jeg DIGGER regn! det er så morsomt å leke og danse i det :D

Diddilicious:)

14.12.2008 kl.23:00

<33

Linn Elisabeth

14.12.2008 kl.23:36

Næmmen så hyggelig at du synes det da :) Jeg synes det er hyggelig å få kommentarer fra DEG! ;)Stor nattaklem!

the Queen

14.12.2008 kl.23:58

Elsker å dance under the rain<3

Rindal

15.12.2008 kl.10:44

Noen dager elsker jeg regn. Andre dager hater jeg regn. Det varierer veldig. Men sånn er det med alle ting jeg elsker, jeg elsker vinteren, men jeg hater vinteren, jeg elsker sommeren, jeg hater sommeren, jeg elsker sjokolade, jeg hater sjokolade, jeg elsker kjærsten min, jeg hater kjæresten min. Du ser at jeg tegner en runding uten at jeg tegner hele rundkjøringa...

The Teller

15.12.2008 kl.10:53

Jeg syntes det er fantastisk å ligge i telt når det yrer.Da sovner jeg tvert ennå jeg egentlig bare har lyst til å ligge å høre på den deilige lyden.Tynne hyttetak gir noe av den samme effekten.Den rene lukten etter regn er også fantastisk. Da får jeg lyst til å besøke Monsen i skogen og gi han en high five.

Hijabjenta

15.12.2008 kl.13:26

Jeg elsker regn derfor vil jeg bo i Bergen for der regner

det visst hele tiden. Jeg pleide å sitte ute i verandaen eller løpe rundt i hagen når det regnet. elsket å bli klissvåt ellers så er det deilig å bare ligge inne å se regnet skylle ned, kan sitte å se på det i flere timer og drømme meg bort...SV: Å? hvordan fant du meg da? jeg sendte den meldingen til alle fordi jeg ikke fikk lagt til alle som venn da.

Tore Remi

15.12.2008 kl.14:26

Det er ingenting så sjarmerende som å kjøre bil i mørket og det regner. Eneste faren er at man kan ha en tendens til å bli døsig, noe som ikke er helt lurt.

krema

23.12.2008 kl.23:27

Elsker regn!!digg..løper gjerne ut på stah i renge her i douadoua!!mn det regner desverre ikke i dag!!du er vel ikke i oran du oxo :( ??<3kjøre nabo<3;P

Oda

13.01.2009 kl.18:45

JA!! REGN ♥ MEG =3

Skriv en ny kommentar

hits