Jeg har'n!

?Du har?n!?, sa Tove, og da har jeg vel det!!


Alle leker har regler, også denne:

1. Du må linke til den bloggen som tagget deg
2. Lag en liste med seks (u)interessante ting om deg selv
3. Tagg fem andre blogger, la dem vite det ved å kommentere på deres blogg

Liste


Jeg er treig. Vitser og morsome utsagn har en tendens til ta seg litt lengre turer mellom hjernecellene før de bestemmer seg for å slå seg ned i en av dem, og bli forstått. Derfor er det ikke sjelden min latter kommer i etterkant av alle andres, noe som i og for seg ikke gjør noe. Min latter er som fuglesang; den klarer seg helt fint solo! Det er ikke bare oppfattelsen som er treig. Når jeg snakker har jeg en tendens til å ta meg god tid. Jeg liker å tenke før jeg sier noe, og når de kognitive krefter ikke er av den hurtige varianten, må den som ønsker å få med seg budskapet smøre seg med et tykt lag tålmodighet. Noe de fleste gjør, jeg er nemlig kjent for å ha mye interessant å si. Tror jeg.


Jeg tror jeg er smart og interessant. Dette har vært en del av min forståelse av meg selv i alle år, og jeg lever fortsatt i denne tro. Hvordan og hvorfor jeg har kommet fram til dette vet jeg ikke. Men som enhver drittunge velger jeg å skylde på foreldrene mine. Det må være deres endeløse iver etter å lytte til mine forskrudde historier, alltid med en eller annen overveldende respons om hvor fantastisk jeg var (og selvfølgelig fortsatt er).


Jeg ble mobbet i første klasse. Jeg lærte fort at selv om jeg var et vidunderbarn, kunne jeg ikke regne med at alle andre hadde intelligens nok til å oppfatte det. Jeg var en bortskjemt svarting med altadialekt i Akershus; nokså unik. Å være unik er å være rar, å være rar er en god grunn til å bli mobbet. Samma det, jeg brukte ett år på å omkonstruere klassesamfunnet til å passe meg bedre. Jeg kledde på meg krona, huka tak i Han Søte, og var en av lederne i hytta vi overtok etter syvendeklassingene som hadde fått forbud mot å gå i skogen pga røyking.

Jeg skriver både runer og arabisk. Det arabiske alfabetet lærte jeg da jeg var ti. Jeg har fra da av satt sammen bokstaver til ord, ikke ofte, men nok til at jeg fortsatt husker hvordan det gjøres. Da jeg gikk i 6.klasse lærte jeg meg hvordan jeg skulle bøye arabiske verb etter tall, tid og kjønn. Det meste av dette har gått i glemmeboka, men jeg har planer om å ta meg tid til å koste støv av denne delen av hjernen i nærmeste framtid.

Runer bruker jeg ofte. Huskelapper, handlelister, små notater og dagboka mi blir oftest skrevet i runer. Hvilket språk runene representerer er forskjellig, som oftest engelsk eller norsk, og om jeg skal være ekstra sær, gresk eller latin.

Jeg har et arr over det venstre øyenbrynet. Dette skjedde en dag jeg skulle til dagmamma en tidlig morgen to vintre etter at jeg ble født. Det var pappa sin tur å sparke ( å være drivkraften bak det nokså praktiske, stollignende framkomstmidlet, spark.) meg av gårde. Mamma var allerede dratt på jobb. Vi bodde i andre etasje i et gult hus der trappa som fører ned mot bakkenivå er ute, og derfor et naturlig sted for både snø og is å legge seg. I Alta er det mye snø og is om vinteren. Denne morgenen bestemte jeg meg for å komme meg ned trappa på egenhånd mens pappa låste ytterdøra. Noe jeg, som det talentfulle barnet jeg var, selvfølgelig klarte helt fint. Jeg trillet elegant nedover den iskledde trappa og landet med ansiktet mot den ene meien på sparken. Den hvite snøen ble fort rød, og det røde ansiktet til pappa ble fort hvitt. Mamma ble ringt til, og jeg kjørt på legevakta der jeg fikk limt igjen kuttet. Dette skulle gjøre arret mindre stygt, og i det hele tatt mindre i størrelse.

Arret gjør at mine to øyenbryn aldri vil bli helt like. Noe som ikke gjør så mye, egentlig.


Blir jeg skikkelig forbanna på det motsatte kjønn, er sjansen for at jeg bruker ?din skjeggløse gubbe!? som skjellsord stor. Jeg husker fra norsken i fjor at dette ble sagt av en vikingkjerring til husbonden. Utsagnet innledet en krangel, som endte med at kona skøyt gubben. Tøft.

Jeg tagger: Fredrikke, Sara, ToreThe Teller og Sick Susie!

Sånn. :)

22 kommentarer

AdibaSistah ©

10.12.2008 kl.21:01

jeg har arr over leppa mi. trynte på døra, så ikke at det lå en pose foran så det sa kræsj! :Psv: det var bare te da...med melk :Djeg liker snø, men ikke kulden :P hadde det vært varmt og snø, vel da hadde det vært perfekt ;)

FashionistaB

10.12.2008 kl.21:22

HAHA din skjeggløse gubbe, hva hvis han har skjegg da? haha jaja..sv: nei har krav på nynorsk fordi jeg ble påtvunget dette på ungdomsskolen og da må jeg ha det som krav, må ha det neste år på universitet likevel så rådgiveren mente det var lurt å ta det iår som trening,Ja Sverige har egentlig masse fint da ;)jeg vil heller ha regn enn snø og is og kulde...:(

Rock-Smile

10.12.2008 kl.21:52

Mhm.. har mye oppdragelse å gjøre når det gjelder empati og mobbing.Finnes INGEN mobbefrie skoler.

FashionistaB

10.12.2008 kl.22:27

hmm.. nei jeg vet ikke bruker sjeldent skjellsord, spesielt rettet mot det andre kjønn så vet ikke helt der.

Frode

11.12.2008 kl.01:20

I'm back!

Tore Remi aka Filosofaen

11.12.2008 kl.13:08

neeeeei... :P hehe... fader, igjen... :P hehe... greit, jeg lar det gå, siden det er deg, men jeg akter som vanlig å bryte taggelinja.

Tore Remi aka Filosofaen

11.12.2008 kl.13:11

og.. forresten mangler du en ting.. :P

Frode

11.12.2008 kl.14:03

Godt å høre, o'selvhøytidelige men ydmyke. Liker å være tilbake. Avstanden dyrket seg selv og ble ganske stor, men nu er studiene ferdig og nok en ferie åpner muligheten for aktiv blogging. Love and hate, still on Tate!

The Teller

11.12.2008 kl.15:03

Har oppdatert lenkene mine nå, og der ligger de jeg leser hver dag.Tror nok du er borti de samme.

Tore Remi aka Filosofaen

11.12.2008 kl.15:14

Så bra...

Maiken

11.12.2008 kl.16:01

Runer er kult da! :)

Rindal

11.12.2008 kl.16:37

Tagging altså. Merksnodig opplegg. Men, pluss-poeng til deg for at du faktisk kom på intresante ting om deg selv! Jeg har også sett den kjetting-tingen..og trykket på den. Men, under over aller under, det funker ikke? Lurer på om det rett og slett hviler en forbannelse over meg. Tøff? Meg? Hvor? =D

Sick Susie

11.12.2008 kl.19:33

Jeg ble tagget av både deg og Sigurd i samme dag, så jeg oppdaget begge to samtidig :-p Ingen av dere hadde skrevet på bloggen min at dere hadde gjort det da, men min snushane-spesialist-nese klarer å spore opp alt som blir sagt/skrevet om meg selv :-pJa, hvis vi får besøkt hverandre et par ganger og klarer å finne ut hva vi virkelig vil og føler. Da flytter jeg til Oslo :-)

Rock-Smile

11.12.2008 kl.21:16

Sv: Er mor glad i sjokolade? :p

Maiken

13.12.2008 kl.10:29

Tviler på at det blir det. Dro til jobb imorgest, men måtte dra hjem igjen.Har blitt syk. Dritt altså... Så blir å sove og slappe av resten av dagen. Hvis noen kommer med lussekatter så ok for meg, men da blir det nok å spare til jeg har mer lyst på ;)

Fr. Karoline

13.12.2008 kl.10:52

Headern din er så, sår, og flott. Jeg elsket den, godt å se folk er reflektert:)

Linn Elisabeth

13.12.2008 kl.11:01

Kjekt å vite ennå mer om deg søte! Ha en herlig lørdag og kos deg :)Klem fra Linn

Rindal

14.12.2008 kl.15:30

SV(Se, jeg har også lært meg å gjøre sånn!) Hm, ja, jeg er ganske lilla når jeg tenker meg om. Lilla neggler har jeg også. Sånn nesten hele tiden, også blir jeg i godt humør av lilla ting. Jeg heter desverre Stine ja, skulle egentlig hete Miriam, men mamma var i mot det fordi hun syntes det hørtes ut som et kattenavn. Åja, _der_ ja. Da skjønner jeg. Akkurat der er jeg ganske tøff =D

Hundrings

14.12.2008 kl.21:43

Inni huet? Hva gjorde du der?

krema

16.12.2008 kl.10:01

btw vi har aldri observert at vi har begge arr over øyebrynet bare jg har på høre mens du har venstre..når vi står face to face(soms nart skjer inshallah yoyoy) så kan arrene snakke sammen med arr to arr også:)woooow

krema

16.12.2008 kl.10:05

ja du er kjent for å si tro meg, mn enda mer kjent er du for å si hææ.og et scenario som alltid dukke roppkrema: forteller en hysterisk morsom vits(har flotte evner til det nemlig:P)silje: hææ, hva mener du,skjønte ikke(d er ingen maur i jeans jo:P:P)........(dfet går en stund) ååh haHAHAHAHAHAHAHAHAHA ..nå skjønte jge den.loolsiljen min<3

Nilei Kattarina Stankoviæ

27.04.2009 kl.18:31

Stakkars, mobbing er no' dritt.Men det var mye intressant der :))

Skriv en ny kommentar

hits