The dark side of the closet

Samvittighetsforstyrrelse og irritasjon over egen mangel på initiativ plager meg. Jeg har skrevet mye, men ingen av skriveriene omhandler det jeg bør skrive om. Ingen skriv er verken bok eller bloggmateriale. Alt jeg skriver om er ubetydelig, og jeg får ikke ordene til å like emnene. Eller omvendt. I flere dager har jeg satt meg ned foran tastaturet og prøvd meg, begynnelsen går alltid bra, som nå, men den røde tråden er glatt og lett å miste. Den sklir liskom bare ut av hånden uansett hvor hard jeg holder fast. Jeg prøver igjen. Denne gangen skal jeg ikke skrive om algerieres tanker om terrorangrepene som stadig finner sted her, jeg skal ikke skrive om spennende turer på markeder eller andre steder, selv om det er det jeg vil. Jeg har så inderlig lyst å skrive om noe viktig! Gi noen noe ved å sitte her å taste. Men det er ikke alltid lett. Så i dag skal jeg taste meg gjennom små og store hendelser som har funnet sted i min hverdag i dag. Et type dagbokinnlegg.


Etter å ha vært oppe et par tre ganger i natt på dobesøk og på kjøkkenet for litt nattmat falt jeg i en dyp søvn. Jeg har en følelse av at jeg sover tyngst mellom fem og syv. Jeg fikk i alle fall store smerter da jeg plutselig våknet av at senga rørte kraftig på seg. Klokka var fem over halv fem, jeg kjente små nåler som stakk meg under huden og jeg var ikke i tvil om hva som holdt på å skje. Et enormt brøl fra jordas indre overhørte alle små skrik i nabohusene. Et kraftig jordskjelv ristet senga mi med meg oppi. Det tok ikke mange delsekunder før jeg hadde satt meg opp. Instinktet mitt ba meg rope på mamma, men fornuften ba meg holde kjeft. Skulle jeg dø i dag var det ikke en dritt mamma kunne gjøre med det. Jeg valgte heller å be en aldri så liten bønn. Skjelvet varte ikke mange sekundene og før jeg hadde klart å tenke ordene jeg skulle si til Gud, var det over. Men sjokket satt i meg lenge. Jeg har opplevd jordskjelv før, noen kraftigere enn andre, men dette var enormt. Bare lyden satt seg i dypt i ørene mine og kommer fram bare jeg tenker på den.

earthquakehitschatsworthlosangelesjustsixmi

I går startet jeg et prosjekt kalt rydde i skapet. Et ganske omfangende prosjekt som går ut på å tømme skap, skuffer, kofferter og sekker. Sommerklær skal ikke lenger ha flertall i skapet og gensere skal igjen få se dagslys og føle kroppskontakt. Egentlig er jeg litt for tidlig ute, det var nemlig hele førti varmegrader for et par dager siden. Men så har det seg slik at jeg liker vinterklær best. Jeg foretrekker en skumringstur med gummistøvler og skjerf framfor en solfylt dag på stranda. Derfor var jeg raskt ute  med å røske tunikaer og sommerkjoler ut av skapet så fort jeg luktet lukten av høst. For meg er lukten av høst lukten av regnvåt jord. En av de beste luktene som finnes. Kanskje det blir en parfyme en dag, for kan Kramer finne opp en parfyme som lukter strand kan vel jeg finne opp en som lukter regnvåt jord. Uansett, jeg ble aldri ferdig med ryddinga. Det er klær over alt, klær fra alle sesonger og til alle anledninger. Hadde jeg vært superwoman hadde jeg reist meg opp akkurat nå og ryddet og sortert. Men jeg er bare et vanlig menneske, har kanskje litt under den gjennomsnittlige yterevnen til og med. Dessuten leste jeg nettopp at Richard Wright har gått bort. Jeg tar det som en selvfølge at alle vet hvem denne mannen er og hvilken rolle han har i verdens musikkhistorie og dermed ser logikken i at jeg skal sette på The Dark Side of The Moon.

dscn3934 dscn3931 dscn3935  

 Slik ser rommet mitt ut nå... Skammelig!

Mens jeg sitter her med te og sjokolade midt i en haug av klær , hører på fin musikk og ergrer meg over å ikke komme inn på msn, kan jo dere glede meg med å svare på disse spørsmålene:


1. Har du noen gang opplevd jordskjelv? Var du redd?

2. Hvem roper du på / tenker på når du er redd?

3. Hva er den beste lukten du vet om?

17 kommentarer

Frk Himmelblå

15.09.2008 kl.22:15

1. Ja, 3,5 på skalaen, men hotellet var sikkert og jeg sov2. Vet ikke.. jeg er for lite redd.. meg selv kanskje?3. Vanilje

Rock-Smile

15.09.2008 kl.22:20

Jordskjelv må være ekstremt skummelt da :o Mye skader eller?Haha.. rommet ditt var ekstremt rotete, frøken, ekstremt rotete, skam deg :)Elsker den episoden hvor Kramer får ideen om parfyme som lukter strand :)

Linn Elisabeth

16.09.2008 kl.00:05

1. Nei, aldri2.Gud...eller mannen min ;)3.Lukten av sønnen min, den beste snuse lukten jeg kan ha i neseborene mine. Elsker å grave nesen ned i håret hans og lukte på den lille skatten min!Nifst for deg med jordskjelvet da! Skal si du får oppleve ting! Lykke til videre =)Svar:Jeg holdt på å gråte og! Ringte Ståle med skjelvende underleppe og bare buuuhuuu :'(Han og sa at han kunne ta med pc'en opp, vet ikke om jeg har lov til det, men mulig jeg gjør det ja =)Tuuusen takk frøken, setter pris på det :)

Rock-Smile

16.09.2008 kl.00:19

Smil er min medisin :)du er smart da..

Rock-Smile

16.09.2008 kl.00:31

Det hjelper meget skal jeg si deg :D

Linn Elisabeth

16.09.2008 kl.00:39

Blir gjerne det ja hehe ;)Noe av det første jeg gjorde da jeg holdt ham i armene mine første gang var bare å snuse på ham om og om igjen...Å sitte med ham på fanget og bore nesen dypt inn i håret på ham og snuse er bare det beste som finnes. Elsker ham over alt på denne jord, og lukten av ham er det mest beroligende jeg kan tenke meg (,"(",)Lykke til videre og være forsiktig solståle!Natta :)

Rock-Smile

16.09.2008 kl.00:49

Glad for at det gleder deg :D

Linn Elisabeth

16.09.2008 kl.01:09

Det bør du! Livet blir MER av alt :) Synes jeg iallefall!Natta IGJEN til deg og hehe ;p

Sick Susie

16.09.2008 kl.02:08

1. Har du noen gang opplevd jordskjelv? Var du redd?- Ja, men ikke så kraftige som det du har opplevd. Det verste i så henseende var faktisk når jeg bodde i Oslo og kommunen skulle bygge tunnel under blokka vår. Det knuste mange glass i skapene og et skap veltet over mamma på soverommet hennes... Da var jeg rimelig redd i flere uker.2. Hvem roper du på / tenker på når du er redd?- Selv om mamma ikke lenger er blant oss og forøvrig gikk bort for over 8 år siden så roper jeg fortsatt på henne. Du kommer ikke særlig mye nærmere et menneske enn din egen mor :-)3. Hva er den beste lukten du vet om?- Lukten av vinter! Definitivt! Når snøen har lagt seg og det er stjerneklart med Aurora Borealis svevende over himmelen. Da tenner folk opp vedovnene sine og kombinert med frosten er det den beste sammensatte lukten som finnes.

Håkon

16.09.2008 kl.03:38

1. Nei. Tønsberg er ganske fredelig sånn sett, noe jeg er glad for, selv om jeg gjerne skulle ha opplevd et en gang, kun for å kjenne følelsen av det.2. Det nærmeste jeg kommer å være redd, er angst, og det er ikke da jeg roper på folk. Hadde jeg vært redd fordi noen f.eks skulle banke meg, hadde jeg ropt til tilfeldige folk, i håp om å bli hørt og hjulpet.3. Lukten av en jente jeg er forelsket i. Ikke det at jeg er det nå, men generelt sett, liksom. Om jeg skal nevne en mer definérbar lukt, må det bli de "bladene" som følger med i CD'er, hvis de er lagd av et materiale jeg tror er litt billig, og lukter olje.

Rindal

16.09.2008 kl.10:19

I kombinasjon er de veldige fine. Det er ingenting som er som et ærlig smil!

Rindal

16.09.2008 kl.10:20

Rommet ditt er foresten mye mer i orden enn mitt, på tross av jordskjelvet og mangelen på plass:P

Vebjørn

16.09.2008 kl.17:25

Ah, koselig. Twist er supert!Aldri opplevd jordskjelv. I hvert fall ikkje i større grad og glad for det.Det må vel bli foreldre og andre man er glad i.Jenta i klassen under. Haha ;:

Krema

16.09.2008 kl.21:39

du kmr såå ikke til å rydde det rommet før moren din sier: Nå kmr karima på besøk nå må u rydde, og u vil som den jellyfishen min du er: ja mn halo da er det ikke vits å rydde hun gjør det hun:@haha.gleder meg:P

African Queen

16.09.2008 kl.21:49

hihi! Har rydda opp nesten alt! Sådesså Krema! ;)

Tore R.

17.09.2008 kl.12:37

Har faktisk opplevd et mindre jordskjelv i Norge. Sprøtt, men sant. Jeg tenkte ikke noe særlig over det i grunn, og kan vel trygt si det ikke gjorde så sterkt inntrykk på meg. Når jeg er redd roper jeg det første som faller meg inn, heller en noe spesifikt navn eller en person. Fra svar til sideinformasjon: Det mest ropte ordet under andre verdenskrig var "Mutter", da de tyske soldatene ble truffet, eller noe omkring der.Den beste lukten er etter hun som ligger ved siden av meg i sengen, les kjæresten min, når hun akkurat har stått opp og jeg ligger der og døser. Ubeskrivelig god lukt, i grunn. Lukter trygghet og kjærlighet på en gang.

Chalten

17.09.2008 kl.15:48

Har heldigvis aldri opplevd noe jordskjelv. Bortsett fra bittelitt risting, som ikke teller.

Skriv en ny kommentar

hits