En gratis uke

Tidlig en fredags morgen, som var i dag, satt min mor og sørfet på den for tiden litt vrange PCn min da hun ved hjelp av sin milde mamma-stemme vekket meg. Hun hadde funnet noe morsomt. Når det er noe mamma liker er sjansen for at jeg liker det svært stor. En kan bare se på musikksamlinga mi, den er nesten identisk med musikksamlinga til mamma da hun var yngre enn ung. Hun er nemlig ung ennå.


Det mamma hadde kommet over i dag var et spørsmål om hvordan leve gratis, altså uten penger, i en hel uke. Deler av svar på hvordan dette kunne gjøres ble kastet ut i luften. Både mamma og jeg kom på flere festlige og faktisk gjennomførbare løsninger. Det er nemlig ikke bare mat som koster penger. En skal ha diverse andre ting i tillegg. Jeg valgte å se bort ifra at strømregning, telefonregning, husleie og eventuelle lån og andre regninger skal finne veien til postkassa akkurat denne uka. Og hadde en ussel regning lagt seg som en bombe i kassa med mitt navn på, er uka omme før betalingsfristen er det.


pennilessblakk79j567979v

Selvom disse regningene ikke kommer denne uka, betyr det ikke at en kan kjøpe på kreditt eller bruke telefon og nett som en vil. Dette vil i mine øyne bli fusk i og med at dette er en gratis uke; penger skal ikke brukes! Om trangen til en sladrete telefonsamtale med kjæresten eller en venn likevel skulle dukke opp, eller en venninne tilfeldigvis skulle bli dumpet akkurat denne uka, er knepet å ringe, men legge på før vedkommende rekker å ta telefonen. Som de fleste vet vil telefonnummeret det ble ringt fra stå på lista over ubesvarte anrop, noe som mest sannsynlig vil resultere i at det oppringte nummeret om ikke veldig lenge kommer til å stå på din liste over innkommende anrop. Teknologien er upåklagelig!


De fleste har et telefonabonnement som lar kundene skrive gratis tekstmeldinger fra nett. Dette er en fin løsning om en SMS ønskes sendt. Et lite dilemma oppstår nå, bruker en penger når en er på nett? Ja, per definisjon. Selvom mange og de aller fleste betaler en fast sum uansett hvor lenge nettet er tilkoblet, vil det være riktigere å droppe hele bruken av dette abonnementet denne uka. Da er en nabo med trådløst nett grei å ha. Dette er avhengig av at PCen har evnen til å koble seg til tråløst nett, har ikke maskinen det, kan en tur på biblioteket være tingen. Derfra kan en jo kommunisere med venner og bekjente via msn, skype eller andre fantastiske saker som ikke koster lusa.


tiringjpg534449v


Siden jeg nettopp har stått opp har jeg ennå rar smak i munnen, søvn i øynene og ikke fullt så behagelig kroppslukt som det jeg ønsker å ha når jeg spankulerer ute blandt folk. En forbedring av situasjonen jeg er i krever ikke bare vann (som jeg her velger å se på som gratis), men diverse hygieniske artikler. Vær obs på nye produkter, de er det ikke sjelden en kan få gratisprøver. For eksempel kan det bestilles en prøve med små tannbørster fra Ekulf som brukes til å rengjøre mellom tennene. Prøvepakken inneholder hele seks tannbørster, det er nesten en for hver dag i uka! OralCare påstår å sende ut vareprøver på diverse tannhelseprodukter, mulig tannkrem kan bli dekt her. Og er ånden der ennå kan en alltids prøve tabeletter mot dårlig ånde fra Zinkoral.


Såper og shampoo er ubeskrivelig viktig, det er derfor like viktig å vite hvor en kan få tak i de forskjellige produktene uten å betale noe. Jeg har funnet ut hvor man kan få tak i gratis såpe, shampootester kan en plukke med seg fra nærmeste kosmetikkbutikk.

Prøver på intimvask er det nok av, velg mellom nye Asan intimvask med tranebær og silkeekstrakt, Asan for menn, Asan intimservietter eller om det ønskes et annet merke kan en gå for en gratis prøve av en ny type lactacyd. Melder en seg inn i Lambis VIP club får en en lambi-såpe. Hva er vel kulere enn å være VIP? Lurer på om det er noen mulighet for å skaffe toalettpapir hos samme kjede. Lambi er nemlig det mest behagelige å tørke seg bak med. Min toalettpapirfavoritt med andre ord.


For en jente kan det virke som verdens undergang om denne gratis-uka tilfeldigvis også er den månedlige uka. Ikke fortvil! o.b. deler nemlig ut gratis tamponger! Diverse ansiktskremer for både kvinner og menn i tillegg til forskjellige hårfjerniongsartikler skal visst også være lett å prøve gratis. Nå skulle de fleste greie seg på badet. Doruller kan lånes på en offentlig do i nærheten, bare husk å ta med en stor sekk eller veske. Etter toalettbesøket er det bare å ta turen til biblioteket igjen og bestille en gratisk tørkerullholder fra edet.com. Gratis klistremerker følger med til dekorasjon av tørkerullholderen! Fantastisk...


12167750img2167693

Uten mat og drikke duger dagen ikke. Mat koster penger. Skulle middag hos mamma bli slitsomt og suppekjøkkenbesøk flaut er det fint at TORO deler ut gratis smaksprøver i ny og ned. Kombineres dette med en gratis bestilling av vegetarstartpakke fra vegoland.dk og en gratis soya startpakke fra tempeh.info, trenger en bare å skrive N-foran postnummeret og kostholdet begynner å bli variert. Dessuten kan en jo stikke innom Ultra og spise middagsprøver i fingerbøll. Ikke vær beskjeden, spis flere posjoner!


Alle er glad i godteri. Jeg for min del liker sjokolade og en kopp kaffe. Flaks at Kjeldsberg kaffe gir ut gratis prøver og mer flaks at Daim har lagt ut en undersøkelse der alle deltakere får en sjokolade hver OG er med i trekningen om et et weekendeopphold i Budapest for to personer! For de som ønsker mer enn en daimsjokolade på lørdagskvelden, er gratisgodis.se løsningen. Her kan en samle poeng ved å delta i undersøkelser, poengene vil etterhvert mirakuløst gjøre seg om til godteri i posten!


Vi er alle glad i shopping, de fleste av oss iallefall. Å shoppe uten penger er utrolig nok fullt mulig. Finn.no har en hel masse ting som folk ønsker å gi bort. Mye er faktisk fullt brukbart også. Etter at eieren av de fineste tingene er oppringt (rettere sagt ringt tilbake etter å ha fått et ubesvart anrop) er det bare å haike seg til nærmeste Ford for å prøvekjøre drømmebilen og hente fangsten!


Kom fram til en ganske omfattende, men lett måte å leve gratis på. Lurer på om det fungerer i praksis..

1. Har du noen gang prøvd deg på en gratis-uke (frivillig eller ufrivillig)?
2. Flere flotte tips om hvordan leve uten penger?

15 kommentarer

Håkon

12.09.2008 kl.16:58

Så har du gjort dette ennå, eller er det bare en plan foreløpig? Hørtes ihvertfall utrolig kult ut, og har lyst til å prøve det samme selv, når jeg kommer hjem fra militæret og sparer til nytt trommesett. På SFO får jeg gratis mat, så da er jo ett av dagens fem måltider unnagjort gratis (eller egentlig enda bedre - jeg får betalt for det). Å planlegge hvordan man spiser er også ganske lurt for å spare penger. Har man ingen plan, blir det lett til at man kjøper seg en burger og i samme slengen en brus i byen, og er fort 200 kroner fattigere. For seg selv er det en liten sum, men når det skjer minst en gang ukentlig, blir det fort penger av det! Det er alltid en del tomflasker inne på bandøvingslokalet vårt siden det også er andre band som øver der. Annenhver uke pleier vi å ta med oss alle flaskene, og vi får omtrent 20 kroner i pant, noe som alene kan brødfø en i et par dager, om man velger å tolke ordet bokstavelig.

Isabell

12.09.2008 kl.18:33

Veldig inspirerende innlegg!Selv er jeg ikke så flink til spare, men tror det er lurt å sette seg mål, og holde av penger hver uke og ikke kjøpe unødvendige ting. Men fra nå skal jeg bli litt mer bevisst. Etter å ha lest innlegget, vurderer jeg å prøve det ut i høstferien! :-D

Karikari

12.09.2008 kl.18:41

Dette innlegget trengte jeg akkurat nå! Som den fattige studenten jeg er så trenger jeg tips til å spare penger. Det som også er lurt er å stikke innom Burger King eller Mac Donalds - uten å kjøpe noe selvfølgelig - og raske med seg litt salt, pepper, ketsjup og servietter. Det er jo sånt man har bruk for :)

eloquentia

12.09.2008 kl.23:08

Detter er jo gratis ihht penger, men forferdelig dyrt hvis du regner tid som valuta. Mer lukrativt ville det være å skaffe seg jobb og leve av pengene det gir, slik som de fleste av verdens mennesker.Jeg håper allikevel du videodokumenterer dette prosjektet, om du noen gang gjennomfører!

Krema

12.09.2008 kl.23:18

hmm leve gratis en uke er definitivt noe vimå prøve.vi blir nok set på spm gribber og egoer når vi rasker til oss flere posjoner av fingerbollematen og gratisposer som deles ut på oslo s.mn hvem bryr seg vel om de,de vet ikke at vi har en gratis uke...

Karikari

13.09.2008 kl.01:14

Takk. Har faktisk fått bare positive kommentarer på piercingen min nå, overraskende. Trodde ikke så mange syntes det var fint med piercing i spektum akkurat. Men det viktigste er jo at jeg liker det :)Leste litt gjennom bloggen din nå, og du skriver utrolig bra. Jillypig har jo anbefalt deg tidligere, og tok en liten titt da, men tydeligvis ikke grundig nok. For denne lesingen liker jeg! :D

Tove

13.09.2008 kl.08:47

Haha! Så gøy! Jeg har jo yttret før at alt som er gratis er digg! Free = Tove in heaven!! :DJeg har funnet en side som heter freeukstuff.com. Den samler alle firmaer som gir ut gratis ting og tang der også er det bare å surfe rundt å finne noe kult. Får også en mail i uka med ti på topp. De feteste tingene liksom ;) Når jeg kjeder meg går jeg inn der og får tilsendt masse kult. Haha! Alt fra hundemat til parfymeprøver. (Merk: jeg har ikke hund engang.. thiii...! Men snart da..forhåpentligvis. Men hundematen ble kastet for lenge siden. ;p)Anyways, jeg tro seriøst dette kunne fungere i praksis. Men bare for en uke eller to. Ikke over mnd. Eller det hadde jo sikkert fungert, men det tar på vettu! ;) Da jeg var student levde jeg veldig fra hånd til munn som det kalles. Og tildels gjør jeg jo det fremdeles. Men jeg klarer hvertfall å spare mer penger nå som jeg jobber fast og har en grei lønning. Rart dette med at man finner mer å bruke penger på jo mer man tjener. SKUMMELT... o_OSvar:Ja, jeg syns dere treffer spikeren på hodet her. Kulturkonflik er uungåelig og flykningene får for lite hjelp når de kommer. Mange kommuner tror det er nok å bare ha ett mottak og det er det. Tror de får mer penger i kommunekassa av å ha ett mottak!? Kan det stemme? Hvis det er tilfellet så er det jo feil å tenke at "vi stuer dem bare sammen på mottaket også får kommunestyret litt ekstra penger å bevilge til andre ting".

Tove

13.09.2008 kl.09:43

Svar: Kuli å høre! Hva med meg? Ja, det var det... *smiler llurt* haha! Neida, er ikke så mye som skjer på det området nei. Venter på THE ONE. haha! Eh, men helt seriøst jeg har det veldig bra alene. Selv om det av og til er litt trist at man ikke har funnet noen man føler man kan stole på, og føle seg tilfreds med, så har jeg en kompis som stiller ufrivillig opp til frivillig klem. Tvangsklemmer er den beste medisinene! ;p haha! Hallo, jeg er 24 om 7 dager. (*skrik* o_O) Har det absolutt ikke travelt! ;)

Rindal

13.09.2008 kl.11:27

Kan ikke si at jeg har prøvd. Hytte er en ting som gjør mye gratissere, (null nett, null telefon, null strøm, vann hentes i elva, varme skaffes med egeneprodusert ved osv) men mange ting forblir like dyrt. Hvis du tar med deg alle gratis prøvene og plukker masse blåbær og drar på mange kaffe-besøk hos hyttenaboen er det kanskje mulig.

Rock-Smile

13.09.2008 kl.14:47

Herlig innlegg :)Liker innleggene dine, liker kommentarene dine, og liker å diskutere med deg :)Ser at anbefalingen av din blogg har båret frukter :)Livet er herlig:)Rock- bredt smil :D

Tone

13.09.2008 kl.15:24

eg tok den:D er kjempe kjekt, og eg elska å vere sharks jente:P vil vere det for alltd:P eg må farge håret mitt mørkt til januar då, så trur eg kjøpe meg parykk:P går så bra så, elska å gå på folkehøgskule!! Er du fortsatt i afrika?

Tore R.

13.09.2008 kl.17:03

1. Jeg har beklageligvis aldri hatt en gratisuke siden jeg var liten. Synd i grunn, for det er sikkert deilig å avkapitalisere seg.2. Jeg er en stor tilhenger av byttesamfunnet, og skulle gjerne reist noen år tilbake i tid for å leve av det naturen ga og byttet til meg andre nødvendigheter. Det høres så befriende ut.

Håkon

14.09.2008 kl.16:59

Det er egentlig ikke så vanskelig å klare seg uten penger. Har man først fått smaken på "det gode liv", gjør det saken verre, men jeg vil heller tenke tilbake på den tiden da inntekten min ikke var mer enn en myte. Prioriteringer, det er alltid snakk om prioriteringer. Hva trenger du, og hva har du bare lyst på? Jeg ønsker deg lykke til, og skal våge meg ut på det samme når jeg kommer hjem fra militæret!

Clementine

14.09.2008 kl.23:53

Virker som et spennende eksperiment, men alle de tingene du bestiller gratis... Hva med porto?

Rock-Smile

15.09.2008 kl.21:34

Hår under armene er kult da :D

Skriv en ny kommentar

hits