Dumme ambassade og fin ring

Noen ganger er småsøsken det beste som finnes. Ingen kan ta en lillesøsters plass i hjertet. Som akkurat nå. Lillesøster banket pent på døra mi, og ventet pent på svar. Dette har hun etter flere uheldige situasjoner erfart er det tryggeste. Da jeg slapp lillesøster inn kom hun med varene som stod på handlelista mi. Utrolig snilt av henne å handle til meg! Hun handler til meg ofte, og tyr aldri til grimaser eller irriterte sukk når jeg ber hun om en tjeneste. Supersnill er hun! Men i dag skulle hun vise meg at hun var enda snillere enn det jeg hadde trodd. Min kjære lillesøster kom nettopp med en aldri så vakker ring til meg! Den er utrolig fin og helt enkel, akkurat en sånn ring som jeg har ønsket meg. Også er den i sølv! Hun overrasket meg virkelig. En stor takk til Sara, jeg er kjempe glad i deg!

                                                     dsc01412
I tre hele uker har vi ventet på passene våre som er levert til den norske ambassaden i Alger for å fornyes. Dette høres kanskje ikke så uvanlig lenge ut, men vi ble fortalt at vi skulle få passene etter bare tre dager, maks sju. Dette er irriterende, dessuten kan en ikke kan bevege seg rundt i et "fremmed" land uten pass! Dette skjønner visst ikke vår kjære ambassade. Hver gang jeg ringer får jeg den samme overhyggelige stemmen på tråden, som sier jeg bare må smøre meg med tolmodighet og at det ikke er noe ambassaden kan gjøre.


At vi måtte stå ute i over 40 varmegrader i over en time utenfor ambassaden da vi skulle levere inn de gamle passene, gjør ikke forståelsen jeg ikke eier større. I dag ringte jeg igjen. Denne gangen trengte jeg bekreftelse på at noen papirer var ekte. Dette skulle skrives på fransk eller engelsk. Noe som selvfølgelig ikke lot seg gjøre. Ambassaden har nemlig ikke kapasitet til å oversette (jeg sa bekrefte!) dokumenter. Dette må gjøres i Norge... Da jeg forsiktig prøvde å forklare mennesket at dette ikke lar seg gjøre, i og med at både jeg og papirene mine befinner oss i Algerie, og at hun sitter på passet mitt. Dette forstod hun jo. Men viste ikke noen form for vilje til å hjelpe. Jeg må si at den danske ambassaden var mye mer imøtekommende før den norsk ambassaden kom!


Nå sitter jeg her, ganske skuffet og lurer på hva jeg kan gjøre for å få disse papirene bekreftet. Siden jeg ble usikker på hva ambassader er til for, googlet jeg like gjerne 'ambassade'. Gjennom en link til wikipedia fant jeg flere punkter, her er det jeg lette etter: - Ambassadene er for å hjelpe mennesker fra det landet de representerer som er i landet ambassaden holdet til. Dette med å bekrefte, i mitt tilfelle studiekompetanse, bør da gå under dette punktet?


Anyhow, i morgen drar jeg på fjellet på besøk til min farfar, kone og barn, som da blir mine onkler og tanter. Dette gleder jeg meg utrolig mye til! Jeg blir der ei uke. På den uka må jeg klare å gjøre meg forstått på algerisk. Dette blir en utfordring siden jeg ikke er vant med å bruke språket og fordi de i den byen jeg skal være har en annen dialekt. Men det blir spennende. Dessuten har sikkert eselet som var med føll i vår fødd. Jeg har aldri sett et eselføll, men fantasien sier meg at det er kjempesøtt!!


Siden sola er sterkere på fjellet har jeg gjort som de fleste eldre menn her i landet. Jeg har skaffet meg en stråhatt. Jeg synes den er høyst kledelig og kan ikke vente med å bruke den.

                                 bileter 106
Jeg pakker kamera i veska, så kan de som ikke irriterer seg over mitt minimale talent bak kamera glede seg til bilder. :)

-Liker du stråhatter/hatter?
                                                                   
                                                    Ha det bra :)

9 kommentarer

Håkon

24.07.2008 kl.23:15

Småsøsken som lærer av feilene de gjør? Nei, det har jeg ikke sett! Kommer noen av disse bildene til å inkludere deg selv? :)

Rindal

24.07.2008 kl.23:28

Jeg liker stråhatter. Veldigveldig godt faktisk.Du har en fin lillesøster. ^^

Sick Susie

24.07.2008 kl.23:37

Teite, teite ambassade! Ville da tro at det er nettopp slike ting de er til for å hjelpe deg med. Du får ringe tilbake når de åpner igjen og så får du spørre hva som er så vanskelig for dem. De kan da vel bare få fakset en bekreftelse....!Fin-fin ring du fikk forresten :-) Heldige du!Og ja, det skuffet også meg at jeg ikke fikk se min lille emo kutte seg selv, haha. Var det første jeg prøvde!! :-p *evil eyes*

Håkon

25.07.2008 kl.00:41

Hvorfor ønsker du ikke å vise deg selv? Jeg har all respekt for det og skal ikke mase hvis du ikke vil, jeg ble bare nysgjerrig på hvorfor...

ISABELDESIREÈ

25.07.2008 kl.01:31

Gu så skjønn lillesøster du har. Min lillesøster henter ikke et vannglass til meg en gang her hjemme..Det der er en svikt i systemet. Eller eventuelt en veldig latsabb av et kvinnfolk bak telefonrøret. Slike er vanskelig (nesten umulig)

å samarbeide med.Stråhatter er høvelig, selv om jeg aldri i livet mitt har eid en selv. Men jeg har lånt, så det går vel litt for det samme? Ja, det vil jeg tro. Jeg ser fram til bilder:)

Linn =)

26.07.2008 kl.11:52

Jeg har gitt deg en velfortjent award! http://linnelisabeth.blogg.no/1217061196_jeg_har_ftt_en_award_.htmlHa en god helg! =)

Sick Susie

26.07.2008 kl.12:24

Du har fått en award av meg :-)Link: disownedbyme.blogg.no/1217066275_jeg_har_ftt_en_award_.html

Therese

26.07.2008 kl.14:20

En slik lignende ring kjøpte jeg å meg for ikke så lenge siden. Syns sølv er finest (:Og så er den enkel og grei :)

Malin

29.07.2008 kl.17:26

awh, søstra di virka kjempe snill da :)min plager meg bare heletiden.kan være snill til tider. men, det er skjelden ;o haha

Skriv en ny kommentar

hits