Maurinvasjon og nettlense dager

Med tre dager uten nett holdt jeg på å gå på veggen. Ikke fordi jeg ikke har annet å ta meg til, det har jeg nemlig. Men fordi jeg var sikker på at alle de kjempegode vennene mine som nesten aldri unner meg hverken mail eller wallpost på facebook, alle som en kom til å gå sammen om å sprenge innboksen min. Jeg har nå brukt opp hele to prosent av minnet jeg fikk utdelt da jeg opprettet mailadressen. Det hadde da vært praktisk mulig...
                            emailoverloadfull( <<- Utrolig kjipt funnet-på-google bilde)


Dette skjedde imidlertidig ikke. Men jeg fikk mail! Et par, noen fra facebook, andre var varsler om kommentarer på bloggen, noen var faktsik fra venner, men den beste var en reklamemail fra Gunhild Aarstrand. "Få en flatskjerm". Jeg lo nesten høyt. Det skal som oftest en tørr vits eller en sær kommentar til før jeg ler nesten-høyt. Jeg tenkte så absolutt ikke på en TV da jeg så mailen, men en flatskjerm, altså et begrep som brukes for å beskrive det motsatte av sprettrompe. Ikke hengerompe, for det er bare frastøtende, men en rett og slett FLAT rompe. Det at noen kan reklamere for en flatskjerm høres jo morsomt ut. Det er jeg sikker på at du som leser er enig i.


Mye har skjedd på disse tre internettlense dagene, mange vil neppe kjenne meg igjen om de tilfeldigvis treffer på meg i en av Koleas travle gater. Jeg har nemlig vært på shopping. Nokså unormalt for en jente på min alder, ikkeminst er det høyst sjokkerende at jeg kom hjem med både sko og veske.

På min tokt som strakk seg nesten helt til nedre del av byen Kolea fant jeg, i en matbutikk vel å merke, falafelmix. Da jeg oppdaget denne høyst etterlengtede maten i pulverform, konkluderte jeg med at jeg ikke hadde vært så lykkelig på flere minutter. Og lykken hadde ikke nådd sitt høydepunkt med det, jeg kjøpte nemlig meg en is med kaffesmak og trekk av hvit sjokolade som definitivt ikke var sveitsisk.

                               icecreamsticksandspoons
Jeg hadde planer om å gi en tilfeldig forbipasserene en klem, og fortelle vedkommende at personen er spesiell. Dette fikk jeg ikke gjort, delvis på grunn av varmen som sørget for at hjernen min ikke fungerte som den skulle, og dermed ikke klarte å huske på dette viktige gjøremål jeg så absolutt burde hatt i tankene. En annen faktor må ha vært at jeg ikke bar på kamera, og derfor følte det var unødvendig å manne meg opp til å gjøre noe så elementært, når jeg allikevel ikke kunne dokumentere hendelsen med et bilde.


I morges da jeg våknet oppdaget jeg en trio av maur som helt tydelig hadde planer om et kupp. Altså et kupp av rommet mitt. Hvordan disse tre urstygge skapningene har funnet veien hit er ikke lett å si, men karamellpapiret de drev å slikket på kan ha en viss tiltrekningskraft på maur. Jeg fant ut at den eneste muligheten jeg hadde til å beholde kontroll over mitt territorium, var å dra fram vaskebøtta, langkost, tua og grønnsåpe. Tross i hybelkaninenes vræl etter nåde vasket jeg så spruten stod. Jeg hadde som mål å kunne gå barbeint inne uten å sette sandkorn mellom tærne. Dessuten skulle jo maurene ut.

                                                     maur
Etter en times skuring og to bøtter vann, sa jeg meg fornøyd. Jeg kunne verken se maur eller sand på gulvet. Jeg tok av meg den ene skoen og satte stortåa forsiktig mot det fliselagte gulvet. Det var kaldt. Jeg lot hele fotsålen kjenne på det kjørlige underlaget. Jeg tok av den andre skoen, og lot den andre foten spasere i selskap med den første. Det tok ikke mange runder rundt vaskebøtta før jeg smilte bredt og fornøyd. Ingen sand mellom tærne, ingen maur i siktet. Gulvet er rent!


Helt utrolig! Nå skulle jeg akkurat til å skrive denne setningen ''om jeg bare kunne finne det fordømte kamera mitt, skulle jeg tatt ett fint bilde av mitt eksepsionelt rene gulv'', istedet kastet jeg ett ørlite blikk over den høyre skulderen min, og hva ser jeg? En maur. En frekk knøttliten maur som tydeligvis ikke har skjønt at jeg vant over opposisjonen. Hva er problemet mr. Maur?! Eller kanskje det er jeg som har et problem, et maurproblem. Altså sånn skadedyrproblem. Jeg burde skaffe profesjonell hjelp, men velger å prøve meg enda en gang. Hvilket middel jeg nå skal ty til vet jeg ikke, men det skal kunne klassifiseres som humant. Om dette forsøket feiler, kan klassifisering av videre midler klassifiseres som noe annet. Dette er en trussel, mr. Maur!

                                 giantanteater

1. Har du noengang laget noe av ispinner? evt. Hva?
2. Har du blitt invadert av maur eller andre levende objekter som har planer om å overta hjemmet ditt?
3. Hva mener DU jeg burde gjøre for å bli kvitt maura?
   a. et humant forslag, takk
   b. et ikke-nødvendigvis-humant forslag.

20 kommentarer

Frode

06.07.2008 kl.18:43

1. nei. det er så mye annet man kan lage ting av.2. nei, det har jeg heldigvis ikke.3a. Jeg har ingen humane forslag for hvordan man blir kvitt en ikke-human skapning.3b. Permetrin. En sprayboks koster 149 kr. på jernia, og er det mest effektive insektsmiddelet som er å få over disk. Spray moderat på problemområdet (evt. sprekker, vinduer, dører o.l.) du kan spraye på en flue og se den falle til marken som en... død flue. Husk å lufte godt. Sprayen er ikke sunn å sniffe for sarte lunger...

Silje

06.07.2008 kl.18:46

1. Jeg laget en gang en ispinne hest.. Det var ganske vanskelig med tanke på at jeg er dårlig på sånt no. 2. Ikke maur. Men edderkopper.. ugh.3. Du kan jo bruke sånn spray, eller sand greie? Vet ikke akkurat hva det heter men det skal visst funke ok. (:

Anne Marie

06.07.2008 kl.18:54

1. Har du noengang laget noe av ispinner? evt. Hva? Nei det tror jeg ikke.2. Har du blitt invadert av maur eller andre levende objekter som har planer om å overta hjemmet ditt?Jaa, maur! På hybelen jeg hadde i fjor var det fullt! Og på den hybelen jeg hadde i år var det skrukketrorr som invaderte :S3. Hva mener DU jeg burde gjøre for å bli kvitt maura?Vaske xD Det er vel ikke så mye å gjøre med det, bortsett fra å utslette maurtua som tydeligvis befinner seg i området :P

Frode

06.07.2008 kl.18:57

hehe, okey... takk! :)

Frode

06.07.2008 kl.19:07

I could tell you. but then I'd have to kill you.

Anne Marie

06.07.2008 kl.19:36

Hehe! Du må drepe dem på en human måte da, sett sprøyte. Lykke til ;)

Frode

06.07.2008 kl.20:32

hahaaa, nei sier du det..

Sick Susie

06.07.2008 kl.21:30

Turen til Polaria blir i morgen, ikke i dag :-p I will keep you updated!Ja, ett år går det mellom hver gang vi sees siden jeg er så opptatt med studiene når alle andre har ferie. Så sommeren er den eneste gangen i året vi begge har tid til å treffes. Da kommer han uansett nordover for å besøke bestemoren vår :-)

Krema

06.07.2008 kl.21:33

1-ifølge min hukkommelse har jeg ikke lagd noe av ispinner,mn i følge logikk må jg ha eksperimenter me å lage f,eks en karantene for min kjøre jellyfish:P1-ikke bare innvandert mn nærmere torutret til døde av spess: svære flyvende kakerlakker,,yukkk..og maur seff..mn de innvanderte uten å torturere:)3-ha appelsinskall hengende fra taket..elr var det for å holde eddekoppen borte....elr du kan anskaffe edderkopp for de spiser vel maur elr var det en anna type insekt de spiste,,igjen sååå skuffer hukommelsen gitt:(Mn må si jg lo godt når jg leste dette innlegget,,jg så for meg hele scenarioet..deg med vaskeklut og skaft..det er så sjeldent at det må ses:P

Krema

06.07.2008 kl.21:35

må addere et ikke humant forslag: du kan vel skvise hver eneste maur.da er du sikr på å bli kvitt dem..

African Queen

06.07.2008 kl.21:39

Krema: Det der var bare to begredelig dårlige forslag... KAn ikke du komme hit, som den wannabe-franske-algereren du er, og frityrsteke maurene? Deretter ete de selvsagt... Det synes JEG var et fenomenalt bra ikke-nødvendigvis-humant forslag! ;)

Krema

06.07.2008 kl.22:04

wtf ææææsj på hvilket grunnlag kan du tilkalle meg en wannabe-fransk-algerer:S:S nærmest nedlatende:(

African Queen

06.07.2008 kl.22:18

Nei, det er nærmest nedlatende av deg å ta mitt utsagn som støtende.

Hundrings

06.07.2008 kl.23:21

Ja - hvem vet? Du kan ha rett!

Maiken

06.07.2008 kl.23:54

Ja, de er flotte! ;D Ut å jogg! Det er tyngst å komme seg ut av døren, har man først klart det så er det bare herlig! :Dforresten; når man er ute å jogger, så slipper man mauren hjemme (riktignok bare den tiden man er ute... hmm)

Hundrings

07.07.2008 kl.00:24

Jeg forholder meg nok temmelig rolig. Men treffer jeg godt, sliter jeg med å holde tilbake smilet.

Miriam

07.07.2008 kl.00:39

Så heldig da! :D1. Jeg tror jeg prøvde å lage en hund av ispinner da jeg var 10 eller noe. Det var ikke så vellykket.2. Ja, vi hadde maur i gangen da jeg var liten. Hva vi gjorde for å bli kvitt dem husker jeg dessverre ikke, så jeg kan ikke svare på nr. 3.

Maiken

07.07.2008 kl.13:16

Hehe, idag var det den gode senga som var et hinder. Skulle stå opp klokken 9 idag og jogge, men ble så jeg lå til klokken 11. Klarte bare ikke å stå opp før. var godt å få sove uttpå litt også da! :)

Lina

07.07.2008 kl.23:58

Du skriver utrolig bra :)1. Har du noengang laget noe av ispinner? evt. Hva? Ikke annet enn et stort søppelkaos.2. Har du blitt invadert av maur eller andre levende objekter som har planer om å overta hjemmet ditt? Usj, her for en tid tilbake fikk jeg en edderkopp i hode. Tett etterfulgt av hele mr. edderkopp sin slekt.3. Hva mener DU jeg burde gjøre for å bli kvitt maura?

a. et humant forslag, takk

b. et ikke-nødvendigvis-humant forslag.Vel, gjør som jeg gjorde når jeg var liten: Legg en og en i en liten bøtte vann å se dem drukne.

Eller ikke.

Håkon

08.07.2008 kl.01:44

1. Nei.2. Jepp. En sommer for et ukjent antall år tilbake, hadde noen hundre stokkmaur invadert området ved frontdøren på huset jeg bodde og bor i. Mange av dem var i tillegg flygemaur, noe som gjorde døren helt utilgjengelig. Jeg var ganske ung da, og tok titt og ofte frem hageslangen og satte den på full styrke, mens jeg sprutet ned det som var, kun for at det noen minutter senere skulle være et like tjukt lag av de forhatte insektene der. Flere deler av døren og trappen var bokstavelig talt helt svart, pga. antall maur, og vi måtte til slutt tilkalle snekkere for å graute ut hiet der de bodde, så vi ble kvitt de.3. a) Det eneste alternativet til å drepe de, er jo å la dem finne veien ut, men så god tid har du neppe :Pb) Atombombe. Dette går selvfølgelig utover både deg og nabolaget og veldig mange andre nabolag i noen mils omkrets, men du blir ihvertfall kvitt maurene :)

Skriv en ny kommentar

hits