Tannpuss!

Før likte jeg ikke å pusse tennene. Jeg hoppet ofte over tannpussen, og løy til mor om at jeg allerede var ferdig med den daglige nedskumminga av tennene mine. En gang iblant følte jeg engelen på min høyre side, og lot være å lyve, da lot jeg som om jeg var altfor trøtt til å reise meg. Om morgenen tok jeg en rask tannpuss for å slippe ubehagelig lukt.


Nå liker jeg å pusse tennene. Det er kveldens høydepunkt, og jeg kan stå foran speilet og gurgle i mange minutter. Jeg pusser fortenner, både foran og bak. Jeksler og hjørnetenner druknes i skum og blir gnikket og gnidd med tannbørsten min. Det er behagelig! Jeg pusser tennene mange ganger hver dag.

Når jeg sover over hos venner, prøver jeg å arrangere en felles tannpuss. Det er jo så koselig! Så kan vi synge, med munnen full av hvite bobler, Puss, puss så får du en suss, puss så får du en suss. Hver eneste tann, med børste og vann! Puss så får du en suss!


Deretter kan vi pusse tunga godt, også heeelt bakerst. Og bak jekslene. Det er viktig.

Gurgling med munnskyllevann er også gøy. Enda morsommere blir det i fellesskap! Hva om vi lager en gurglelek? Det går på rundgang hvem som skal gurgle en melodi, og så kan de andre gjette hvilken sang som blir gurglet. Kjempefestlig!!


Til slutt tanntråd. Noen tanntråder setter seg fast mellom tennene og liksom åpner seg. Trådene splittes og det blir vanskelig å dra tanntråden ut uten at tynne rester henger igjen. Disse er så å si umulige å få bort igjen. Hvilke tanntråder som er best skal jeg ikke gå inn på, i fare for å drive skjult reklame. Prøv deg fram og se hvilken tanntråd som passer deg best. Hva vet jeg? Kanskje dette er individuelt. Om tanntråden setter seg fast mellom tennene altså.


 

Og som en fin avsluttning på en felles tannpuss, kan vi ta sangen èn gang til:


Puss, puss så får du en suss,

puss så får du en suss.

Hver eneste tann,

med børste og vann!

Puss så får du en suss!

                      070


Og nå skjønner vel alle sammen at de skal gi så mange kyss, nuss og suss til sine medpussere som kveldsenergien tillater!

1. Liker du å pusse tennene?
2. Hvilken tanntråd bruker du?
3. Har du noengang arrangert felles tannpuss med venner? Isåfall fortell om reaksjonen du fikk.
4. Hvem oppfant tannbørsten?


 Natta!

15 kommentarer

Batman

04.07.2008 kl.01:12

ah daså =) hehe1. YES!2. Bruker ikke tanntråd.3. Nei, desverre. Men det må vel prøves!4. Kineserne ;)

Isabel Desireè Pedersen

04.07.2008 kl.01:43

For et søtt innlegg! :D 1. Det kommer ann på om jeg er trøtt eller ikke. 2. Jeg bruker ikke tanntråd (tannlegen har anbefalt meg på det sterkeste å bruke det på grunn av tannkjøttet, men jeg synes det er så vondt, og begynner å blør bare jeg trær tanntråd mellom tennene) :o3. Jeg pusser tenner med venner, men det har aldri blitt en happening som man husker på.4. Jeg vet ikke, men jeg satser kinserne siden Batman har skrevet det :p

Sick Susie

04.07.2008 kl.01:52

Først og fremst: Tusen takk for opplysningen og oppskriften :-) Og nå er jeg tilbake her for fullt! Får jo spasmer og abstinenser av å være uten internett, hehe.Så over til spørsmålene dine:1. Liker du å pusse tennene?'- Ja, faktisk2. Hvilken tanntråd bruker du?- Jordan Easy Slide :-)3. Har du noengang arrangert felles tannpuss med venner? Isåfall fortell om reaksjonen du fikk.- Det skjer som regel når man har gjester på overnattingsbesøk, men det skjer ikke så mye utover at man gjennomfører det man skal. Det er litt morsomt når man pusser tennene sammen med andre, for sannsynligvis vurderer begge hverandre... Hvem pusser lengst? Hvem pusser grundigst? Sånne ting er jo litt moro fordi vi rett og slett ikke bruker særlig mye tankeaktivitet på å vurdere hva vi faktisk tenker om den andre personen :-p4. Hvem oppfant tannbørsten?- Regner med at det vi kjenner som tannbørste oppsto i Storbritannia eller USA under industrialiseringen og overgangen til det moderne samfunnet,

Frode

04.07.2008 kl.18:59

Jeg ELSKER å pusse tenner. Tannpuss er dagen-derpå-redningen. har man semska tenner (den følelsen av ha "hår" på tennene, eller semskede skinntenner) er tannpuss det eneste som gjelder. men jeg er født på ga'l og sier heller TANNBØRSTING. jeg BØRSTER tenna, jeg. hehe,)Jeg... bruker ikke... tanntråd. Egentlig mest fordi den hælvetets tannlegen MASER om at jeg skal bruke tanntråd, på en måte som gir meg flere dårlige assosiasjoner enn gode. Derfor.Jeg har aldri gjort det, dessverre. Og som jeg angrer nå. Jeg får gjøre det med Charlotte og Maja i Paris. ;)er ikke oppfinnelsen av tannbørsten en liten evolusjon? det var vel ikke slik at én mann var den første til å finne på noe å rengjøre tennene med? etterhvert har man forbedret denne redskapen, og endt opp med den masseproduserte plasttypen.Jeg for min del bruker heller en god jernrive, enn de blaute gummigreiene fra Jordan.hehe;)

Håkon

04.07.2008 kl.20:23

1. Jeg gjør det grundig minst to ganger hver dag, men bruker prosessen til å reflektere over andre ting, så det er dette aspektet jeg trakter etter når jeg liker å pusse tennene. I tillegg liker jeg følelsen det gir i etterkant, og venter gjerne til mintsmaken er helt borte før jeg spiser noe annet etter tannpuss. Hvis jeg vil tvinge meg selv til ikke å spise godteri, går jeg og pusser tennene.Tannkrem og appelsinjuice/druer etterpå går ikke bra.Én ting misliker jeg ved tannpussen: Hvis jeg driver og trasker rundt og synger hjemme, går det jo ikke an å synge høyt og klart med tannbørste i munnen, og da avbrytes jeg, noe jeg ikke liker.

Håkon

04.07.2008 kl.20:24

2 Aner ikke, det varierer med hva vi har.

Håkon

04.07.2008 kl.20:24

3 Nei

Håkon

04.07.2008 kl.20:24

4 Det var det faktisk jeg som gjorde

Håkon

06.07.2008 kl.13:21

Uff, jeg synes det å pusse tenner er helt forjævlig! Det er jo viktig, så jeg gjør det både om morgenen og om kvelden, men det er forbannet kjedelig. Når man pusser tennene sammen med andre folk, er det naturligvis litt gøyere, men jeg tror det ville vært litt tungvint å invitere alle kompisene over hver kveld og morgen for å pusse tenner.1. Nei.2. Tar det jeg har for hånden.3. Nei. :P4. Jeg oppfant tannbørsten i et tidligere liv. En ond konge hadde tatt meg til fange, men jeg stilte et krav om å slippe henrettelsen og bli satt fri om jeg kunne finne opp noe nyttig. Dermed oppfant jeg tannbørsten, og siden kongen fikk fine tenner, fikk han også mer støtte fra folket, og snipp snapp snute, så var alle glade :)

Frode

06.07.2008 kl.18:04

vi synes det samme om popcorn, og opplever lummerthet på samme måte. oooh... twilight zone moment... haha!Så hyggelig! :b

Sick Susie

06.07.2008 kl.18:07

Syns det var litt merkelig at du var så stille plutselig, men nå forstår jeg jo grunnen. Er så kjipt å være uten internett, særlig når man ikke har valgt det selv på en måte...Dersom jeg ser en 17 åring der igjen så kommer jeg til å gi beskjed om at enten blir hun fjernet eller så ringer jeg politiet og drar derfra. Er jo ikke 17 åringer jeg vil møte når jeg velger å gå ut på 20 års grense... Da hadde jeg dratt på en bygdefest eller noe :-pJa, jeg og lillebror har det ganske koselig :-) Har ikke sett han på et helt år nå, så er godt å ha ham tilbake.

Frode

06.07.2008 kl.18:07

hva mener du: "det var altså vondt"? Det jeg mener med "drypper øynene av blod" er at diktet er så rævva at man griner blod fordi det var så dårlig...

Krema

06.07.2008 kl.21:55

1-absolutt ELSKER å pusse tenna.det er ren tilfredsstilling det der.2-tanntård bruker jg mindre enn jg skle--mn bruker i vaffal jordan som vet hvordan(ik meningen å reklamere her;P)3-jupp felles tannpuss er jo rene partytema hos meg..du er jo min faste tannpusspartner.4-hmm han/hun ,tipper enn hun for de er mer renslige enn hanner:P...hun het vel tannbørstine..høhø lame

ir

08.07.2008 kl.23:24

1 jaaa, jeg liker det!2 jupp, bruker det å, føler at tennene ser mye bedre ut når jeg har brukt det. tenner er viktig:)3 nei, har aldrig tenkt på det4 nooidea

Nilei Kattarina Stankoviæ

10.07.2008 kl.22:46

Hehe ^^. 1. Liker du å pusse tennene?- Japp.2. Hvilken tanntråd bruker du?- Jeg aner ikke O.o3. Har du noengang arrangert felles tannpuss med venner? Isåfall fortell om reaksjonen du fikk.- Nei.4. Hvem oppfant tannbørsten?- JEG!

Skriv en ny kommentar

hits