Det mest intime

Det mest intime. Hva er det? Hvor langt inn på meg kan du komme før det ikke går mer? Sex? Nei, jeg er fast bestemt på at sex ikke er det mest intime. Men hva er det da? Sick Susie fikk meg til å tenke på dette lenge.
Jeg tror ikke jeg klarer å sette ord på det. Jeg tror ikke det finnes ord for det. Kanksje nettopp det er det mest intime? At man ikke trenger ord for ting. At man kan holde hverandre i hånda uten å si noe, ikke et ord. Men allikevel si en masse.

Kanskje et stille kyss er det mest intime? Et kyss som betyr mer enn noen kan beskrive. Et ekte kyss. Et kyss som ikke trenger videre oppfølging. Et kyss som er hundre prosent fullstendig, alene, i seg selv.
 

På leselista mi var "ord over grind" ført opp. Det er noe av det vakreste jeg har lest. Kanksje Halldis Moren Vesaas kan fortelle oss hva det mest intime er? Dette diktet er mer enn nok til at jeg skal bryte klippe-og-lime-regelen jeg har satt meg selv her på bloggen. Les det høyt, med innlevelse. Jeg lærte mye som jeg ennå ikke kan beskrive.


Du går fram til mi inste grind,
og eg går òg fram til di.
Innanfor den er kvar av oss einsam,
og det skal vi alltid bli.


Aldri trenge seg lenger fram
var lova som galdt oss to.
Anten vi møttest tidt eller sjeldan
var møtet tillit og ro.
 

Står du der ikkje ein dag eg kjem
fell det meg lett å snu
når eg har stått litt og sett mot huset
og tenkt på at der bur du.
 

Så lenge eg veit du vil koma i blant
som no over knastrande grus
og smile glad når du ser meg stå her,
skal eg ha ein heim i mitt hus.


En enorm trygghet, tolmod og ro.

12 kommentarer

Frode

20.06.2008 kl.00:52

jeg føler det på AKKURAT samme måten. Sex er langt i fra det mest intime for meg. Jeg har et mye mer dyrebart forhold til følelsene mine, min person, karakter, og kjærlighet, min lidenskap, mine hemmeligheter og mitt humør, enn til penisen min. Jeg tror det er sånn det må bli sagt, ja. :)

Frode

20.06.2008 kl.01:12

takk! fant det på helt selv! :b

Frode

20.06.2008 kl.01:21

snakker bra fransk? når fant du ut det? :)Jeg flytter rundt tredje september!

Frode

20.06.2008 kl.01:26

åpenbart mer grundig enn meg selv! takk! nå ble jeg glad! :D :D :D

Sick Susie

20.06.2008 kl.07:48

Ord over grind er mitt favorittdikt sammen med Shakespeares sonette 18 :-) Åh, det var godt å lese det igjen, på en blogg. Det som er litt problematisk med Halldis Moren Vesaas er at hun var utro, men samtidig kan det faktisk føre til en sterkere kjærlighet - en mer intim kjærlighet - når den ene parten innser at det finnes en mulighet for at den andre kan forsvinne.Jeg har en tanke om intimitet og den går hånd i hånd med kjærlighet. Det er når man sover sammen, holder rundt hverandre og ligger helt tett inntil. Når man blir én og forelskelsen har gått over i kjærlighet, for den gjør det... En gang. For det å kjenne et annet menneskes hjerte slå i takt med sitt eget er toppen av intimitet for meg. Så vidt jeg vet hvertfall :-)

Rafiq

20.06.2008 kl.10:14

Fant du ut noe da. Åpnet resten av de 3 egga også. Poster etter på blogg.charania.no

Krema

20.06.2008 kl.15:01

nei for meg er ikke det mest intime noen form for kontakt elr nærhet til en annen person,, det mest intime jg kan bli med en person er når de har fått meg til å gråte,på godt elr ondt.

eloquentia

22.06.2008 kl.13:58

Graviditet. Hvis du bærer fram noe som deler halvparten av dine kromosomer i en livmor i 9 måneder, skal det godt gjøres å få et mer intimt forhold til noe annet.Ok, kanskje kloning. DET er intimt, det.

Sick Susie

23.06.2008 kl.03:50

Ja, jeg vil vel egentlig si at jeg trives i mitt eget selskap jeg også, men det kan jo høres ut som at jeg stenger verden ute. Og det gjør jeg ikke :-)Og mannen i mitt liv er helt perfekt som han er, nemlig ikke perfekt! Og det er helt herlig å ha han i livet mitt på en slik måte og med et slikt grunnlag som jeg vil ha før jeg går inn i et forhold. Jeg jobber som regel mye med basisen før jeg går inn i et forhold for jeg mener det er viktig, hvertfall for min egen del. Såpass egoist er jeg :-pHar prøvd å la hofta hvile, men da må jeg nesten sove hele tiden og det er ikke alltid like bra for døgnrytmen. Heller ikke så bra for humøret, for jeg blir ganske irritabel dersom jeg sover for mye, hehe. Men nå er det vel streng tatt faktisk på tide med noen timers søvn, så da får hofta litt nødvendig hvile :-p

draum

23.06.2008 kl.19:15

Hmmm... så sant. sex blir på en måte som en avangsert klem.

Nilei Kattarina

24.06.2008 kl.12:35

Jeg aner ikke hva som er det mest intime, men bra skrevet!

Silje

24.06.2008 kl.13:19

I (altfor) mange tilfeller handler sex kun om å få utslipp på kåtheten, du trenger ikke å ha noe som helst til overs for den andre personen. Det er litt trist. Et kyss er annerledes, men mindre vi snakker overivrig fylleklining. Et kyss handler om følelser, og kan avsløre så mye. Liker bloggen din, det er godt kunne lese om litt andre ting enn outfits og Sex and the City

Skriv en ny kommentar

hits