Mitt livs kjærlighet

Ettersom mitt hjerte alltid finner den gale vei. Ikke mot ondskap eller djevelske opptagelser og personer, men alltid mot en som ikke er like kjær mot meg i gjengjeld som jeg er mot ham, har jeg nå funnet min kjælighet, og den som til evig tid skal være meg tro.


Han er en kunstner, en skøyer og ikke minst et vakkert vesen. Jeg har aldri sett personen, men vi snakker sammen ofte. Jeg tar meg aldri søvn en kveld uten at hans ord er de siste jeg hører. I mine drømmer er han kongen, keiseren og statsministeren i en. Og om jeg våger å si det, er jeg i mine drømmer hans hustru. Hver kaffekopp jeg svelger i meg følger han med. Hans øyne har jeg aldri sett bevege seg, men jeg vet de følger med meg. Hvorenn jeg går vil hans ord og råd være framst i min bevisste tenkning.Hans forakt og vemmelighet overfor de som gjennomskuer hans fattigste side får meg alltid til å smile. Hans tåpelige fisking etter damene, som forrsten nesten fungerer, beviser bare hans ubevisste kjærlighet til meg. For jeg vet, jeg vet så inderlig godt at det er meg hans hjerte tilhører. Og hadde jeg vært født for litt over hundre år siden, var det meg han kom til å følge efter. Det var meg han kom til å påstå hadde mistet en bok jeg ikke eide, det var meg han kom til å tenke på der han satt så stakkarslig og alene i det rom han ikke hadde penger til å betale.


Hadde jeg bare vært 120 år eldre! Jeg kunne omså være den flue som på nåde fikk sove noen dager på hans værelse, før hans vrede utløst av dyp sjalusi drepte henne og hennes sidesprang. Bare jeg kunne vært henne, sitte på det gamle papir, terge min kjære til han elsket meg så høyt. En lodden ting med tusen øyne og uten tær.Hadde mitt namn bare vært Victoria, hadde mitt sinn hvilt på det. Men ei mitt namn Victoria. Mitt namn har aldri blitt nemnt i hans verk. Av de verk vi vet om, har ingen mitt namn nemnt, men jeg var jo hans kjære! Hans hemmelige kjæreste som ingen visste om! Hans fremtidige følgesvenn, og mor til hans tre usle barn, som kom til å ligne fælt på hans far, både i sinn og utseende.


Jeg vet han har skrevet meg brev. Men teknologien har ei kommet så langt at de når meg. Jeg må nok vente. Kanskje 120 år til, kanskje mer. Men jeg vet, og jeg vet så inderlig! For dette forteller mitt hjerte meg. Jeg vet, med sikkerhet, at Knut Hamsun er mitt livs kjærlighet!

6 kommentarer

Sick Susie

19.06.2008 kl.06:15

Min familie på morssiden er visst etterkommere etter Knut Hamsun... Bestemor har aldri ville snakket om det siden han hjalp tyskerne under 2.verdenskrig og var en forræder uansett om han forandret standpunkt. Det er rett og slett et "ikke-emne" hos oss. Ganske trist i grunn for han skrev jo særdeles nydelig og poetisk.Takk for svaret på spørsmålene mine, men hva mener du er mer intimt en sex? Jeg har selv bare en forestilling om hva jeg mener er det aller mest intime, men jeg klarer faktisk ikke å sette ord på det, hehe. Jeg som alltid noen ord på lager klarer ikke å beskrive hva jeg mener, så er derfor jeg spør andre. Det er i dialog med andre det oppstår nye meninger vettu :-)

Nilei Kattarina Stankoviæ

19.06.2008 kl.08:58

Tusentakk for kommentaren :-DAw, så søtt skrevet. Hvorfor akkurat Knut Hamsun?Btw. Jeg liker deg og bloggen din også!

Frode

19.06.2008 kl.16:27

Flott innlegg! koste meg;)

Nilei Kattarina

19.06.2008 kl.17:28

Aha, okeei ;-D

Anka

19.06.2008 kl.21:49

Knut Hamsun! selv om han hjalp tyskerne under 2.verdens krig, er han fortsatt godt likt og elsket. Mysterier er det beste jeg har lest av Hamsun.

Isabel Desireè Pedersen

20.06.2008 kl.01:03

Veldig bra innlegg AQ, jeg ble kjempe nyskjerrig gjennom teksten til "avsløringen" kom. Har vært dårlig på blogg i det siste, så sitter nå å leser gjennom innlegg folk har skrevet den siste lange tiden. Fortsett slik som du gjør, for det vinner du lesere på :)

Skriv en ny kommentar

hits