Jorda rundt på 80 dager

Føler meg som Phileas Fogg  i Le tour du monde en quatre-vingt jours. Først til Alta med fly der jeg fikk tatt flybilder som indikerte at vi var på vei mot verdens ende. Vi ble noen timer i Alta med blant annet et kafébesøk sammen med en nokså kjekk barndomsvenn og hans mor, samt lusking i "sentrum" som altaværingan liker å kalle plassen.
 dsc00357                               dsc00358

Ca  ti på halv fem kom bussen som skulle lasse de så altformange passasjerene helt til Øksfjord, og alle de små plassene (Hottiheitiene) imellom Alta og Øksfjord. Jeg var dødens trøtt gjennom hele turen, og prøvde, uten hell, å sove mens vi humpet bortover mot Perla i Nord. 
                                                dsc00458

Da vi omsider var i Øskfjord, og nærmet oss kjosken kunne jeg skimte min kjære tante som hoppet opp og ned mens hun viftet ivrig med hendene. Inne i bilen satt Fritz. Om jeg skal være helt ærlig var det den beste velkomstkomiteen jeg har fått på lenge! Den kunne selvfølgelig ha vært forbedret med at bestemor var der, men hun måtte jo være hjemme og steke hjemmelagde fiskekaker til oss. Takk takk, de var utrolig gode!

Torsdag ettermiddag, etter en lengere kosestund med bestemor, samt sen frokost i stua, ble vi hentet av mors barndomsbestevenninne. Dit skulle jeg og mor for å drikke kaffe, MIN barndomsvenninne, som er datter av mor si (?), hadde nemlig råkjørt helt fra Alta og hit(Øksfjord) for å treffe meg (ble jeg fortalt). Hyggelig =)

Der kaffens kulle serveres fikk jeg hilst på folka som før var småtroll, men som hadde vokst seg til å bli akkurat like rocka som jeg hadde blitt fortalt. Vi vekslet noen ord og hadde det trivelig. Men så måtte Maiken  ut å frese bilen igjen. De hadde nemlig konfirmasjon på en av de små plassene som jeg alltid har ment jeg kunne ha oppdaget om jeg bare var født litt tidligere. Kunne oppdaget USA og, for den sags skyld...

                           dsc00371

Planen var å kjøre båt og fiske, men på grunn av bilulykker (ikke oss) og videre komplikasjoner ble det utsatt en dag. Greit nok, så fikk jeg utforsket Kræken, som altså er hytta, og godkjenne arbeidet Fritz holdt på med. Jeg fikk omvisning inne, og det viste seg at en god del av møbler og andre ting har vært i familien i generasjoner, eller de har iallefall tilhørt min oldemor. Dessuten fikk jeg en fortelling om hvordan og hvorfor Kræken tilhører slekta: Andres, min tipp tipp tipp (mener det var tre tipper...) oldefar kom nemlig til Øksfjordbåttn for endel år år siden. Der slåss han med en bjørn, og vant. Etter det fikk han navnet BjørnAnders og bosatte seg på området. Nå vet jeg hvor jeg har mine særdeles sterke overarmer fra!

Som lovet, ble det båttur! Jeg var en dyktig fisker og fikk en firekilos KVEITE samt en medium torsk, to sei og ei kyse. Jeg kjørte båten helt selv! Jeg kjørte mot ei Mære, men ble fortalt av vi var for kresene til å spise oppdrettslaks! Den sender vi til japanerne. Derfor fiska vi litt i området rundt, der skulle det visst være endel fisk. 
  dsc00414                   dsc00431

Rett ved Kræken er det ei passe stor elv. Der satt jeg, en god stund, helt for meg selv og bare hørte på lyden av tonnevis av vann som fossa forbi. Utrolig mye kraft i de knøttsmå molekylene bare de står sammen. Hadde vært fantastisk om det gjalt oss mennesker og.
                                dsc00481

Søndag den ellevte reiste vi nedover mot Oslo igjen. Kan ikke si det var med lett hjerte jeg forlot stedet med fire varmegrader og tre familiemedlemmer. Men men, får se til å spare så jeg kan bli lenger neste gang.

                                                                  dsc00372

Da vi hadde forflytta oss fra nord i landet til sørøst var det bare å begynne pakkinga av det som skulle være med ned til Algerie. For det er der sommeren, og resten av året skal tilbringes. Måtte noen ekstra turer inn til byen for å kjøpe noen ekstra gaver. Dessuten måtte jeg bruke opp de kontantene jeg hadde vært så flink å anskaffe meg. Det var ikke så altfor vanskelig å finne noe å bruke pengene på. :)

Turen til Algerie ble lang og full av død tid. Med sju timer på en flyplass i Paris, og en mor som nekter å forlate flyplassen fordi hun er overbevist om at det er det samme som å vinke flyet farvel, ble det mye stillesitting og vindusshopping. Flyet letta kl 16 ett-eller-annet, og vi kunne etter en to timers lang flytur se de første tegnene til hus og paraboler mens vi seilet over fedrelandet. Mitt fedreland iallefall. 
                                                             
                                                                dsc00402

Etter landingen har jeg vel egentlig bare sovet. Deilige senga mi med ny madrass og greier. I dag har jeg, og min nokså kjære søster, vasket balkongen på mitt territorium av huset og fellesbalkongen. Der jeg sørget for at av vannet Selma sprutet rundt, delvis på komando, kom seg ned i det bittelille hullet som er plassert i en oppoverbakke ved enden av balkongen. Jeg tok i et skippertak og trente bjørnemusklene av noen biceps jeg har på vindusvasking.  Nå har jeg elegant hoppet over dagens oppvask, som i dette land må vaskes for hånd, for å blogge litt igjen - siden blogging egentlig er ganske koselig.

Slenger inn noen bilder imellom paragrafene (min mor mener at det blir luftigere og at det dermed blir lettere for hennes søster/forlovede(nokså privat spøk) å lese og merke seg mine daglige gjøremål).


                                                                    =)

13 kommentarer

Mette

16.06.2008 kl.22:13

Høres ut som en fin tur. ^^

Nilei Kattarina Stankoviæ

16.06.2008 kl.23:51

Koselig tur :-DTusentusentakk! Du vet ikke hvordan man lager bra headere, mener du? Da er det bare å laste ned PSP (gratis i 30 dager.)Jo, bare bra takk :-D Brennkoppene ser ut til å gå over snart. Hva med deg?

Maiken

17.06.2008 kl.00:13

Tnåååh, takk skal du ha! Så koselig! :) Nå skal jeg legge meg! God natt! ;)

Sick Susie

17.06.2008 kl.03:21

Hehe, ja man blir visst kvinne i en alder av 19 i modellverden, men de menneskene der begynner jo så tidlig :-pNår det kommer til bloggen min så var det bare flott at du la meg til som venn :-) Det setter jeg stor pris på skal du vite!Ser ut som du har hatt en kjempe flott tur forresten. Er fint å se bilder av noe som betyr noe for et annet menneske annet enn materialistiske ting og klær :-)Og dersom du vil prøve å lage deg header så kan du bruke paint.net, som er et helt gratis program som er laget fordi Photoshop koster så vanvittig mye. Det er det programmet jeg bruker og selv om jeg ikke har klart å sette meg inn i alt så er det et fantastisk verktøy. Hvorfor betale for noe når man kan få noe lignende gratis, sier nå jeg, hehe!

Nilei Kattarina

17.06.2008 kl.11:27

Hihi, det er bra ;-D

Frode

17.06.2008 kl.13:15

Jeg spilte Passepartout i Jorda rundt.... for noen måneder siden!

Sick Susie

17.06.2008 kl.20:40

Gratis liker vi vettu, hehe!Ja, hvorfor skal vi enten jobbe, reise til varmere strøk eller slappe av om sommeren? Jeg har egentlig aldri forstått det helt. Er jo morsommere å lære noe når man ikke må!Blåbærte er også veldig godt, men dersom du googler blåbær/yoghurt te så får du kanskje opp en butikk i nærheten (Oslo har jo alt) som har det :-) Anbefales på det dypeste altså. Det samme gjør alle grønne teer og frukt teer for så vidt.

Sick Susie

17.06.2008 kl.20:40

Gratis liker vi vettu, hehe!Ja, hvorfor skal vi enten jobbe, reise til varmere strøk eller slappe av om sommeren? Jeg har egentlig aldri forstått det helt. Er jo morsommere å lære noe når man ikke må!Blåbærte er også veldig godt, men dersom du googler blåbær/yoghurt te så får du kanskje opp en butikk i nærheten (Oslo har jo alt) som har det :-) Anbefales på det dypeste altså. Det samme gjør alle grønne teer og frukt teer for så vidt.

Gina

17.06.2008 kl.22:21

Hehe :P det fixer du ved å gå inn på kommentarer og velge "ikke godkjente" i boksen øverst til høyre og godkjenne^^ :P Måtte gjøre det samme senest i dag^^ :P

Frode

17.06.2008 kl.23:37

Det var spennende! vi reiste østover, og vant derfor inn ett døgn, og Phileas vant veddemålet i Reformklubben.

Frode

18.06.2008 kl.00:21

Et innlegg mener du?

tante Gry

18.06.2008 kl.07:31

Deilig lesing...Hadde jo hørt noe fra før men dette var jo en fyldig dekning. Tror (vet forressten) du har kosa deg de ukene i Norge, selv om d har vært mye stress m lesing, eksamen, russefeiring, eksamen, og tur t nord-norge.

African Queen

18.06.2008 kl.12:24

ja riktig, men så er jo jeg tilnærmet superwoman, så fikk tid til å ha det gøy og! :P eller... som du sikkert vet koser jeg meg faktisk mens jeg øver til prøver og eksamener... ^^,

Skriv en ny kommentar

hits